Запечена картопля з фаршем

Чудова картопелька — так я називаю цей рецепт! Дуже смачна, ароматна і красива! Продукти використовуються найпростіші й готувати все легко! Відмінне гаряче блюдо з картоплі й фаршу на святковий стіл. Дивіться і готуйте на здоров’я!
Інгредієнти:
- Картопля 6-7 штук
- Фарш м’ясний 400 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник сушений гранульований за смаком або часник свіжий 3 зубчики
- Олія рослинна 2-3 столові ложки
Приготування:
- Підготувати таку фаршировану картоплю можна заздалегідь, все дуже швидко. Для рецепта вибираю рівні великі картоплини.
- Насамперед зробимо фарш. Додаємо до фаршу натерту на крупній тертці цибулю, сіль, часник (я використовую гранульований) і чорний мелений перець. Добре перемішуємо і нехай постоїть хвилин 20.
- За цей час, надрізаємо картоплю на пелюстки. Акуратно і не поспішаючи робимо однакові надрізи не до кінця. Товщину пелюстків визначайте самі.
- Після чого кожен розріз наповнюємо фаршем (допомагаючи собі виделкою). Після другої картоплі справа йде швидше.
- Духовку включаємо для розігрівання до 180 градусів.
- Виставляємо фаршировану картоплю в форму, злегка поливаємо рослинною олією і відправляємо в розігріту духовку.
- Наша духовка запікає таку чудо-картоплю з фаршем близько години при температурі 180 градусів.
- Запечена картопля-гармошка з фаршем — просте блюдо з цікавою подачею.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Фарширований перець з картоплею і шинкою (в духовці)