Другі стравиСтрави з овочів

Запечена картопля з буряком і часником (в духовці)

Запеченою картоплею складно когось здивувати, але якщо до неї додати буряк, трохи цибулі, часнику і чебрецю — блюдо заграє новими фарбами. Це не тільки смачно, але яскраво і незвично!

Інгредієнти:

  • Картопля 800 грамів (6-7 штук)
  • Буряк 500 грамів (2-3 штуки)
  • Цибуля ріпчаста 100 грамів (жменя дрібної цибулі)
  • Часник 4 зубчики
  • Чебрець свіжий 4 гілочки
  • Олія рослинна 3 столові ложки
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Всі овочі очистьте і вимийте.
  2. Духовку розігрійте до 180-200 градусів.
  3. Картоплю і буряк наріжте великими часточками.
  4. У мисці з’єднайте нарізані картоплю з буряком, а також очищені маленькі цибулини (можна взяти цибулю і звичайного розміру, але тоді її також слід нарізати часточками) і зубчики часнику.
  5. Приправте овочі сіллю і рослинною олію, за бажанням можете додати чорний мелений перець. Ретельно перемішайте.
  6. Перекладіть овочі в глибоке деко / сковороду або будь-яку форму для запікання. Між овочами викладіть гілочки чебрецю. Овочі розрівняйте і прикрийте листом фольги.
  7. Запікайте картоплю з буряком в розігрітій духовці 30 хвилин під фольгою.
  8. Далі приберіть фольгу і продовжуйте запікати ще 20-30 хвилин, до м’якості овочів.
  9. Картопля, запечена з буряком і часником (в духовці), готова.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Овочеве рагу з яловичими реберцями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close