Запечена картопля з буряком і часником (в духовці)

Запеченою картоплею складно когось здивувати, але якщо до неї додати буряк, трохи цибулі, часнику і чебрецю — блюдо заграє новими фарбами. Це не тільки смачно, але яскраво і незвично!
Інгредієнти:
- Картопля 800 грамів (6-7 штук)
- Буряк 500 грамів (2-3 штуки)
- Цибуля ріпчаста 100 грамів (жменя дрібної цибулі)
- Часник 4 зубчики
- Чебрець свіжий 4 гілочки
- Олія рослинна 3 столові ложки
- Сіль за смаком
Приготування:
- Всі овочі очистьте і вимийте.
- Духовку розігрійте до 180-200 градусів.
- Картоплю і буряк наріжте великими часточками.
- У мисці з’єднайте нарізані картоплю з буряком, а також очищені маленькі цибулини (можна взяти цибулю і звичайного розміру, але тоді її також слід нарізати часточками) і зубчики часнику.
- Приправте овочі сіллю і рослинною олію, за бажанням можете додати чорний мелений перець. Ретельно перемішайте.
- Перекладіть овочі в глибоке деко / сковороду або будь-яку форму для запікання. Між овочами викладіть гілочки чебрецю. Овочі розрівняйте і прикрийте листом фольги.
- Запікайте картоплю з буряком в розігрітій духовці 30 хвилин під фольгою.
- Далі приберіть фольгу і продовжуйте запікати ще 20-30 хвилин, до м’якості овочів.
- Картопля, запечена з буряком і часником (в духовці), готова.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Овочеве рагу з яловичими реберцями