Плов з кальмарів

Ми звикли, що зазвичай плов готується з м’ясом, але цей рецепт переконає вас у тому, що і морепродукти чудово поєднуються з рисом. Рецепт підійде для тих, хто любить експериментувати і отримувати від цього несподівані результати.
Інгредієнти:
- Кальмари 300 грам
- Цибуля ріпчаста 2 штуки
- Морква 1 штука
- Рис 1 стакан
- Олія 5 столових ложок
- Томатна паста 2 столові ложки
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
Приготування:
- Розморозити кальмари і обшпарте їх окропом, щоб їх можна було легше очистити. Зніміть з них шкірку і покладіть їх у холодну воду.
- Наріжте цибулю і моркву, обсмажте їх в олії.
- Наріжте кальмари соломкою і додайте їх сковороду до овочів.
- Обсмажте протягом 3-5 хвилин і зменшіть вогонь до мінімуму.
- Додайте в сковороду томатну пасту, сіль і перець.
- Заздалегідь відварений до напівготовності рис покладіть в сковорідку.
- Залийте туди олію і воду, яка буде покривати рис на 5 сантиметрів.
- Тушіть під кришкою, поки не википить вода. Перемішайте. Готово!
Смачного!