Яєчня з шинкою (в духовці)

Незвичайний варіант звичної страви — яєчня з сиром в симпатичних “кошиках” з шинки, запечені в духовці. Приготувати такий гарний сніданок зовсім нескладно і багато часу не забере. Оригінально і дуже смачно!
Інгредієнти:
- Яйця 4 штуки
- Шинка 80 грамів (4 скибочки)
- Сир твердий 35 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Для подачі (за бажанням):
- Кріп свіжий 1-2 гілочки
- Листя салату 2-4 штуки
Приготування:
- Із зазначеної кількості у мене вийшло 4 яєчні-мафіна.
- Якщо шинка одним шматочком, наріжте її тонкими скибочками.
- Така запечена яєчня готується досить швидко, тому духовку найкраще заздалегідь включити розігріватися до 180 градусів.
- У кожну формочку для кексу викладіть по скибочці шинки так, щоб вийшов свого роду “кошик” для майбутнього омлету.
- Сир натріть на крупній тертці, поділіть на 4 частини й розкладіть по формах.
- Розбийте в кожну формочку по яйцю. За бажанням можна додати трохи солі й меленого чорного перцю, однак не варто забувати, що шинка і сир вже містять сіль і спеції, так що орієнтуйтеся на свій смак.
- Запікайте яєчню з сиром і шинкою в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 8-12 хвилин, до бажаної готовності жовтків.
- Потім акуратно витягніть готові яєчні з формочок і подавайте до столу, за бажанням доповнивши їх листям салату і прикрасивши дрібно нарізаним кропом.
- Яєчня з шинкою, запечена в духовці, готова.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Яєчня на листковому тісті, з ковбасою і сиром