Другі стравиСтрави з яєць

Яєчня з шинкою (в духовці)

Незвичайний варіант звичної страви — яєчня з сиром в симпатичних “кошиках” з шинки, запечені в духовці. Приготувати такий гарний сніданок зовсім нескладно і багато часу не забере. Оригінально і дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Яйця 4 штуки
  • Шинка 80 грамів (4 скибочки)
  • Сир твердий 35 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Для подачі (за бажанням):

  • Кріп свіжий 1-2 гілочки
  • Листя салату 2-4 штуки

Приготування:

  1. Із зазначеної кількості у мене вийшло 4 яєчні-мафіна.
  2. Якщо шинка одним шматочком, наріжте її тонкими скибочками.
  3. Така запечена яєчня готується досить швидко, тому духовку найкраще заздалегідь включити розігріватися до 180 градусів.
  4. У кожну формочку для кексу викладіть по скибочці шинки так, щоб вийшов свого роду “кошик” для майбутнього омлету.
  5. Сир натріть на крупній тертці, поділіть на 4 частини й розкладіть по формах.
  6. Розбийте в кожну формочку по яйцю. За бажанням можна додати трохи солі й меленого чорного перцю, однак не варто забувати, що шинка і сир вже містять сіль і спеції, так що орієнтуйтеся на свій смак.
  7. Запікайте яєчню з сиром і шинкою в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 8-12 хвилин, до бажаної готовності жовтків.
  8. Потім акуратно витягніть готові яєчні з формочок і подавайте до столу, за бажанням доповнивши їх листям салату і прикрасивши дрібно нарізаним кропом.
  9. Яєчня з шинкою, запечена в духовці, готова.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Яєчня на листковому тісті, з ковбасою і сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close