Яєчня з шинкою в булочках (в духовці)

Смачне, швидке і просте в приготуванні блюдо, з яким впорається навіть початківець кулінар, — апетитна яєчня з шинкою, запечена в булочці. Такі булочки з начинкою можна подати як оригінальний сніданок або взяти з собою на роботу або пікнік як ситний перекус.
Інгредієнти:
- Булочки для бургерів 3 штуки
- Яйця 3 штуки
- Шинка (або ковбаса) 200 грамів
- Сметана 2 столові ложки
- Гірчиця 1 чайна ложка
- Петрушка свіжа 1-2 гілочки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Шинку можна замінити ковбасою, копченим або вареним м’ясом.
- Яєчня в булочках готуються досить швидко, тому можна відразу включити духовку розігріватись до температури 180 градусів.
- Приготуйте соус. Петрушку промити, обсушити й дрібно порубати ножем. У мисці з’єднайте петрушку, сметану і гірчицю. Посоліть і перемішайте.
- Я використовувала густу і жирну сметану, тому і соус у мене вийшов досить густим. Гірчиця надала соусу гарний колір, який дуже поєднується з легкими вкрапленнями зелені.
- Такий сметанно-гірчичний соус із зеленню можна використовувати не тільки для бутербродів, але і до м’ясних і рибних страв або навіть як заправку для салатів.
- Шинку наріжте невеликими шматочками.
- Зріжте верхівки булочок.
- Вийміть м’якуш, зберігши кірку товщиною не більше 1 сантиметра.
- Верхівки булочок і хлібний м’якуш в цьому рецепті нам не знадобляться — з них можна зробити панірувальні сухарі.
- Викладіть в кожну булочку приблизно по 1 столовій ложці соусу і розподіліть тильною стороною ложки по внутрішній поверхні булок.
- Всередину викладіть приблизно по 2-3 столові ложки нарізаної ковбаси.
- Розбийте поверх ковбаси по одному яйцю. Посоліть і поперчіть.
- Таким чином нафаршируйте всі булочки.
- Булочки викладіть на деко, застелене пергаментом, і відправте в духовку. Запікайте яєчню в булочках до бажаного ступеня готовності жовтків. У мене пішло приблизно 20-25 хвилин — за цей час яєчний білок схопився, а жовток залишився рідким.
- Якщо верх булочок почне рум’янитися занадто сильно, прикрийте їх шматочком фольги або пергаменту.
- Ситна яєчня в булочках готова. Яєчня з шинкою в такій оригінальній подачі точно викличе апетит!
Яєчню можна дати дітям до школи або взяти на роботу або пікнік. Навіть після розігрівання в мікрохвильовій печі це дуже смачно! Злегка хрустка булочка і соковита начинка — супер перекус!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Листковий омлет з шинкою, помідорами й сиром