Яєчня в листковому тісті, з шинкою і цибулею

Цю яєчню в листковому тісті з шинкою і цибулею можна сміливо назвати повноцінним пирогом. Зверху хрустке тісто, а всередині — соковита начинка з шинки, цибулі й запечених яєць. Таке просте, смачне і дуже ситне блюдо — прекрасний щільний сніданок або “перекус з собою” на роботу або пікнік.
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове 400 грамів
- Шинка 200 грамів
- Цибуля ріпчаста 70 грамів
- Яйця 5 штук
- Сіль за смаком
- Олія рослинна для змазування
Приготування:
- Тісто з морозильника дістаньте заздалегідь, щоб воно розморозилось і стало м’яким. Ввімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.
- Якщо у вас один великий пласт листкового тіста, то ділимо його на дві частини. Одну половину трохи розгортаємо й укладаємо в форму для запікання, злегка змащену олією або вистелену пергаментом для випічки. Тісто має покрити дно і боки форми.
- Цибулю очистьте і наріжте дрібними кубиками. Потім викладіть нарізану цибулю на пласт тіста рівним шаром.
- Шинку наріжте дрібними кубиками й викладіть поверх цибулі.
- Обережно розбийте яйця, намагаючись не пошкодити жовток, і вилийте на шинку. Посоліть.
- Другу частину тіста розкачайте і зробіть проколи вилкою по всій поверхні. Потім акуратно, щоб не роздавити жовтки, накрийте їм яєчню і поверніть краї тіста, щоб сформувати бортики.
- Випікайте яєчню в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 35-40 хвилин.
- Незвичайна яєчня в листковому тісті з шинкою і цибулею готова. Наріжте її порційними шматочками й подавайте до столу.
- Така яєчня хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Омлет з житнім хлібом і помідорами (на сковороді)