Яловичина, запечена в гірчично-медовій глазурі (у фользі)

Дуже цінуються прості й нетрудомісткі рецепти з відмінним результатом. Саме таким можна назвати рецепт яловичини, запеченої з медом і гірчицею в духовці. Замаринували яловичину, обернули в фольгу і відправили в духовку, а вже через три години подаємо на стіл ласі шматочки м’яса, які гарні й гарячими, і в холодному вигляді.
Інгредієнти:
- Яловичина 1,1 кілограма
- Гірчиця зерниста 1 столова ложка
- Часник сушений 1 чайна ложка
- Сіль 1 чайна ложка
- Перець мелений (суміш перців) 0,5 чайної ложки
Для глазурі:
- Гірчиця російська 1 столова ложка
- Мед 1 столова ложка
Приготування:
- Підготуйте яловичину – вимити м’ясо й обсушити паперовими рушниками.
- Посоліть і поперчіть шматок м’яса з усіх боків, потім змастити звичайною російською або європейською гірчицею й обсипте сушеним часником. Залиште м’ясо маринуватися в холодильнику на 2-12 годин.
- Через деякий час маринування дістаньте м’ясо з холодильника і залиште при кімнатній температурі на 30-40 хвилин.
- Розігрійте духовку до 220 градусів.
- Потім складіть аркуш фольги вдвічі й загорніть м’ясо у фольгу.
- Запікайте м’ясо в духовці 25-30 хвилин при 220 градусах.
- Зменште розігрівання до 170 градусів і запікайте в фользі ще 2 години.
- Приготуйте глазур: з’єднайте в одній мисочці зернисту гірчицю і мед.
- Дістаньте м’ясо з духовки, акуратно розкрийте фольгу. Щедро змастіть всю поверхню шматка зернистою глазур’ю і знову поставте в духовку на 15 хвилин, збільшивши температуру до 220 градусів.
- Яловичина, запечена в гірчиці в фользі, готова. Дайте м’ясу відпочити 7-10 хвилин перед нарізуванням і подавайте до столу.
- Апетитний, з яскравою зернистою скоринкою, такий шматок має гарний вигляд на столі.
- Яловичина у фользі виходить ласою і в міру соковитою. Постійної присутності на кухні приготування страви не вимагає, а результат виходить гідним стати частиною святкового столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запечене м’ясо в яблучній глазурі