Другі стравиСтрави з м'яса

Яловичина, запечена в гірчично-медовій глазурі (у фользі)

Дуже цінуються прості й нетрудомісткі рецепти з відмінним результатом. Саме таким можна назвати рецепт яловичини, запеченої з медом і гірчицею в духовці. Замаринували яловичину, обернули в фольгу і відправили в духовку, а вже через три години подаємо на стіл ласі шматочки м’яса, які гарні й гарячими, і в холодному вигляді.

Інгредієнти:

  • Яловичина 1,1 кілограма
  • Гірчиця зерниста 1 столова ложка
  • Часник сушений 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Перець мелений (суміш перців) 0,5 чайної ложки

Для глазурі:

  • Гірчиця російська 1 столова ложка
  • Мед 1 столова ложка

Приготування:

  1. Підготуйте яловичину – вимити м’ясо й обсушити паперовими рушниками.
  2. Посоліть і поперчіть шматок м’яса з усіх боків, потім змастити звичайною російською або європейською гірчицею й обсипте сушеним часником. Залиште м’ясо маринуватися в холодильнику на 2-12 годин.
  3. Через деякий час маринування дістаньте м’ясо з холодильника і залиште при кімнатній температурі на 30-40 хвилин.
  4. Розігрійте духовку до 220 градусів.
  5. Потім складіть аркуш фольги вдвічі й загорніть м’ясо у фольгу.
  6. Запікайте м’ясо в духовці 25-30 хвилин при 220 градусах.
  7. Зменште розігрівання до 170 градусів і запікайте в фользі ще 2 години.
  8. Приготуйте глазур: з’єднайте в одній мисочці зернисту гірчицю і мед.
  9. Дістаньте м’ясо з духовки, акуратно розкрийте фольгу. Щедро змастіть всю поверхню шматка зернистою глазур’ю і знову поставте в духовку на 15 хвилин, збільшивши температуру до 220 градусів.
  10. Яловичина, запечена в гірчиці в фользі, готова. Дайте м’ясу відпочити 7-10 хвилин перед нарізуванням і подавайте до столу.
  11. Апетитний, з яскравою зернистою скоринкою, такий шматок має гарний вигляд на столі.
  12. Яловичина у фользі виходить ласою і в міру соковитою. Постійної присутності на кухні приготування страви не вимагає, а результат виходить гідним стати частиною святкового столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечене м’ясо в яблучній глазурі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close