Яловичина з болгарським перцем і соєвим соусом

Яловичина – м’ясо досить жорстке, тому час приготування цього корисного і багатого поживними речовинами продукту зазвичай тривалий. Але, маючи гострий ніж і цей чудовий рецепт в стилі азіатської кухні, ви зможете швидко приготувати будь-який шматок яловичини. Головне – м’ясо нарізати тонкими смужками й ненадовго залишити в маринаді на основі яйця, соєвого соусу і крохмалю. Яловичина виходить дуже м’якою і соковитою, а завдяки маринаду – в міру гострою і неймовірно смачною!
Інгредієнти:
- Яловичина (м’якуш) 400 грамів
- Перець болгарський червоний 150 грамів (1 штука)
- Цибуля ріпчаста 90 грамів (1 штука)
- Яйце 1 штука
- Соєвий соус 3 столові ложки
- Сіль 0,5 чайної ложки
- Перець чорний мелений щіпка
- Крохмаль 2 столові ложки
- Часник 2-3 зубчики
- Імбир (корінь, подрібнений) 1 чайна ложка
- Оцет 9% 1 чайна ложка
- Цукор 0,5 чайної ложки
- Олія рослинна (для смаження) 60 мілілітрів (4 столові ложки)
- Петрушка свіжа (для подачі) 1-2 гілочки
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти. Для страви підійде будь-який шматок яловичини без прожилок.
- М’ясо потрібно нарізати поперек волокон смужками якомога більш тонко. Маючи гострий ніж, це зробити неважко.
- Викладіть яловичину в миску, додайте яйце, 0,5 чайної ложки солі, чорний мелений перець і 1 столову ложку соєвого соусу.
- Туди ж додайте 1 столову ложку крохмалю, перемішайте і залиште м’ясо на 5-10 хвилин.
- Часник і імбир очистьте і наріжте дуже дрібно ножем (можна натерти на дрібній тертці). Зелень петрушки промийте, струсіть і порубайте ножем.
- Солодкий перець промийте, очистьте від насіння. Наріжте перець брусочками.
- Очищену ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями або пір’ям.
- Розігрійте в сковороді рослинну олію і викладіть половину яловичини. М’ясо повинно бути на сковороді в один шар, так при швидкому обсмажуванні на сильному вогні воно збереже в собі всі соки.
- Обсмажуйте яловичину на сильному вогні з усіх боків 3-4 хвилини, до зміни кольору і легкої рум’яної скоринки.
- Потім перекладіть обсмажене м’ясо в тарілку й обсмажте наступну партію.
- Заключну партію обсмаженого м’яса перекладіть в тарілку разом з олією і соком, в якому воно обсмажувалося.
- У сковороді розігрійте 1-2 столові ложки рослинної олії й викладіть нарізаний перець. Обсмажуйте перець 2 хвилини, до м’якості.
- Додайте в сковороду до перцю ріпчасту цибулю, обсмажуйте разом ще 3-4 хвилини.
- Перекладіть в сковороду м’ясо разом з олією і соком. Додайте 1-2 столові ложки соєвого соусу, цукор і оцет. Перемішайте.
- 1 столову ложку крохмалю розведіть в 50 мілілітрів питної води й влийте суміш в сковороду. Перемішайте, щоб соусом вкрилися всі компоненти страви, і тушкуйте 1 хвилину.
- Додайте в сковороду нарізані імбир і часник, перемішайте і вимкніть вогонь.
- Посипте вміст сковороди зеленню петрушки.
- Яловичина з болгарським перцем і соєвим соусом готова до подачі.
- Таке м’ясо дуже смачно і в холодному, і в гарячому вигляді. Це відмінне блюдо в східному стилі.
- М’ясо з овочами дуже хороша, корисна комбінація продуктів. Завдяки цьому рецепту можна швидко приготувати смачну вечерю.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Зрази з сирно-яєчною начинкою, запечені в духовці