Другі стравиСтрави з м'яса

Яловичина з болгарським перцем і соєвим соусом

Яловичина – м’ясо досить жорстке, тому час приготування цього корисного і багатого поживними речовинами продукту зазвичай тривалий. Але, маючи гострий ніж і цей чудовий рецепт в стилі азіатської кухні, ви зможете швидко приготувати будь-який шматок яловичини. Головне – м’ясо нарізати тонкими смужками й ненадовго залишити в маринаді на основі яйця, соєвого соусу і крохмалю. Яловичина виходить дуже м’якою і соковитою, а завдяки маринаду – в міру гострою і неймовірно смачною!

Інгредієнти:

  • Яловичина (м’якуш) 400 грамів
  • Перець болгарський червоний 150 грамів (1 штука)
  • Цибуля ріпчаста 90 грамів (1 штука)
  • Яйце 1 штука
  • Соєвий соус 3 столові ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Перець чорний мелений щіпка
  • Крохмаль 2 столові ложки
  • Часник 2-3 зубчики
  • Імбир (корінь, подрібнений) 1 чайна ложка
  • Оцет 9% 1 чайна ложка
  • Цукор 0,5 чайної ложки
  • Олія рослинна (для смаження) 60 мілілітрів (4 столові ложки)
  • Петрушка свіжа (для подачі) 1-2 гілочки

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Для страви підійде будь-який шматок яловичини без прожилок.
  2. М’ясо потрібно нарізати поперек волокон смужками якомога більш тонко. Маючи гострий ніж, це зробити неважко.
  3. Викладіть яловичину в миску, додайте яйце, 0,5 чайної ложки солі, чорний мелений перець і 1 столову ложку соєвого соусу.
  4. Туди ж додайте 1 столову ложку крохмалю, перемішайте і залиште м’ясо на 5-10 хвилин.
  5. Часник і імбир очистьте і наріжте дуже дрібно ножем (можна натерти на дрібній тертці). Зелень петрушки промийте, струсіть і порубайте ножем.
  6. Солодкий перець промийте, очистьте від насіння. Наріжте перець брусочками.
  7. Очищену ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями або пір’ям.
  8. Розігрійте в сковороді рослинну олію і викладіть половину яловичини. М’ясо повинно бути на сковороді в один шар, так при швидкому обсмажуванні на сильному вогні воно збереже в собі всі соки.
  9. Обсмажуйте яловичину на сильному вогні з усіх боків 3-4 хвилини, до зміни кольору і легкої рум’яної скоринки.
  10. Потім перекладіть обсмажене м’ясо в тарілку й обсмажте наступну партію.
  11. Заключну партію обсмаженого м’яса перекладіть в тарілку разом з олією і соком, в якому воно обсмажувалося.
  12. У сковороді розігрійте 1-2 столові ложки рослинної олії й викладіть нарізаний перець. Обсмажуйте перець 2 хвилини, до м’якості.
  13. Додайте в сковороду до перцю ріпчасту цибулю, обсмажуйте разом ще 3-4 хвилини.
  14. Перекладіть в сковороду м’ясо разом з олією і соком. Додайте 1-2 столові ложки соєвого соусу, цукор і оцет. Перемішайте.
  15. 1 столову ложку крохмалю розведіть в 50 мілілітрів питної води й влийте суміш в сковороду. Перемішайте, щоб соусом вкрилися всі компоненти страви, і тушкуйте 1 хвилину.
  16. Додайте в сковороду нарізані імбир і часник, перемішайте і вимкніть вогонь.
  17. Посипте вміст сковороди зеленню петрушки.
  18. Яловичина з болгарським перцем і соєвим соусом готова до подачі.
  19. Таке м’ясо дуже смачно і в холодному, і в гарячому вигляді. Це відмінне блюдо в східному стилі.
  20. М’ясо з овочами дуже хороша, корисна комбінація продуктів. Завдяки цьому рецепту можна швидко приготувати смачну вечерю.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Зрази з сирно-яєчною начинкою, запечені в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close