Яловича печінка в сметані, з овочами

Смак яловичої печінки розкриється по-новому, якщо приготувати її з морквою і цибулею в сметанному соусі. Овочі додадуть печінці солодкуватий смак, а сметана зробить печінку м’якою і ніжною.
Інгредієнти:
- Печінка яловича 300 грамів
- Морква 100 грамів (1 штука)
- Цибуля ріпчаста 100 грамів (1 штука)
- Сметана 100 грамів
- Сіль за смаком
- Перець мелений (суміш) за смаком
- Олія рослинна (для смаження) 2 столові ложки
- Петрушка свіжа (для подачі) 2-3 гілочки
Приготування:
- Печінку миємо, надрізаємо плівку і стягуємо її, видаляємо жир, якщо є.
- Печінку нарізаємо невеликими шматочками.
- Цибулю і моркву очищаємо. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на середній тертці.
- Цибулю викладаємо в сковороду з розігрітою рослинною олією, смажимо до прозорості протягом 1-2 хвилин.
- Додаємо моркву до цибулі, перемішуємо овочі й смажимо їх ще приблизно 7 хвилин, періодично перемішуючи лопаткою.
- Потім до овочів відправляємо яловичу печінку.
- Перемішуємо печінку з овочами й смажимо на середньому вогні хвилин 10.
- У сковороду додаємо сметану, перемішуємо, додаємо 50-100 мілілітрів води (кількість води залежить від густоти сметани й бажаної консистенції соусу). Солимо, перчимо, перемішуємо, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо печінку в сметані близько 30 хвилин.
- Яловича печінка з овочами тушкована в сметані, готова!
- Подаємо печінку, посипавши зеленню, як самостійну страву або з будь-яким гарніром.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі гомілки з зеленим горошком в сметанному соусі