Яйця в чашках з прошуто в духовці

Смачний і корисний сніданок у вигляді яєць з помідорами, запеченими в чашах з італійською шинки прошуто.
Тонкі скибочки шинки викладаються в форми для мафінів, повністю покриваючи їх внутрішні стінки, і наповнюються яйцем так, щоб зверху було видно акуратний жовток.
Подавайте смачні чаші зі скибочками свіжих помідорів і соусом з подрібнених волоських горіхів, базиліка, часнику, оливкової олії й гострого перцю.
Інгредієнти:
- Оливкової олії 1/3 стакана
- 6 великих тонких скибочок прошуто (приблизно 150 грамів)
- 6 великих яєць
- Половина середнього помідора, нарізана тонкими часточками
- Листя базиліка 0,5 стакана, порубаних
- Смажених волоських горіхів 1/4 стакана, порубаних
- Пластівців червоного перцю 1/4 чайної ложки
- 1 невеликий зубчик часнику, дрібно натертий
Приготування:
- Встановіть решітку на середньому рівні духовки й розігрійте духовку до 200 °С.
- Змастіть 6 стандартних формочок для мафінів 2 столовими ложками оливкової олії; олія буде стікати на дно форм, але це нормально. Покрийте внутрішні стінки кожної формочки скибочкою прошуто так, щоб не видно було металевої поверхні.
- Розбийте по 1 яйцю в кожну форму з прошуто і зверху покрийте часточкою помідора. Решту часточок помідорів відкладіть для подачі.
- Запікайте, поки яєчні білки не застигнуть, і не будуть злегка тремтіти, 8-10 хвилин (яйця будуть продовжувати готуватися після того, як дістанете їх з духовки).
- Остудіть 5 хвилин, потім за допомогою кондитерського шпателя ослабте прошуто по краях і викладіть кожну чашу на сервірувальну тарілку.
- Змішайте в невеликій мисці базилік, волоські горіхи, пластівці червоного перцю і часник з оливковою олією.
- Прикрасьте цією сумішшю чаші й помідори, що залишилися і подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Омлет з броколі, морквою і горошком