Другі стравиШашлик

Вірменський шашлик

Вірменський шашлик – соковито, смачно і пікантно!
Така м’ясна страва вабить не тільки своїм спокусливим рум’яним виглядом, але і яскравим, соковитим ароматом, що походить прямо від мангала. Всі сусіди збіжаться на його дегустацію!

Інгредієнти:

  • Свиняча шийка 1.5 кілограми
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Аджика 1.5 столової ложки
  • Сіль 2 чайні ложки
  • Перець чорний мелений 0.5 чайної ложки
  • Рослинна олія 50 мілілітрів

Приготування:

  1. Підготувати необхідні продукти. Традиційно вірменський шашлик можна створювати з жирної баранини або свинини. Найкраще використовувати шийку.
  2. М’ясо промити в воді, зрізати з нього плівки, вирізати жили, нарізати порційними шматочками. Розмір шматочків вибирайте на свій смак. Чим дрібніше нарізка, тим швидше вона прожариться на мангалі.
    Велику ріпчасту цибулину очистити від шкірки, промити й натерти на дрібній тертці, залишаючи сік, що утворюється – це основа маринаду! Вірменський шашлик готується без додавання майонезу, мінеральної води та інших зайвих інгредієнтів – тільки на цибульному соку і макусі.
  3. Додати натерту масу в салатник або миску до м’ясної нарізки.
  4. Всипати сіль і суху аджику, що складається з суміші меленої солодкої паприки й меленого гострого перцю. За бажанням можна додати й інші спеції або прянощі. Ретельно перемішати з натиском, щоб кожен шматочок м’яса покрився основою маринаду і спеціями. Залишити на 1 годину.
  5. Після цього очистити, промити й нарізати цибулину, що залишилась великими, широкими кільцями. Всипати нарізку в місткість, влити рослинну олію. Використовувати або оливкову, або соняшникову, але без запаху, щоб м’ясо »не втягнуло” його в себе.
  6. Акуратно перемішати, щоб не пошкодити кільця цибулі. Залишити на холоді протягом 4-6 годин, краще на ніч. Перед нанизуванням замариновану масу обов’язково витягти й залишити при кімнатній температурі на 1,5-2 години, тому, що холодні шматочки м’яса не заведено обсмажувати – вони приготуються по краях, а всередині залишаться сирими.
  7. Насадити шматочки маринованого м’яса на шампури поперемінно з кільцями ріпчастої цибулі.
    Обсмажити на мангалі, на розжареному вугіллі протягом 15-20 хвилин. Обов’язково стежити за жаром, якщо необхідно – піднімати або опускати шампура з шашликами, щоб м’ясо прожарювалося рівномірно.
  8. Влити в маринад 100 мілілітрів води та час від часу поливати ним шашлики, щоб вони не стали сухими в процесі смаження.
  9. Готовий вірменський шашлик подати зі свіжою зеленню: петрушкою або кінзою, перцем, помідорами, кетчупом або іншими соусами.

Вірменський шашлик славиться тим, що маринується тільки в цибулі зі спеціями, минаючи майонез, мінеральну воду й інші сучасні інгредієнти. Блюдо цікаво тим, що кожен раз “дозволяє” готувати його по-новому, з різними спеціями: хмелі-сунелі, уцхо-сунелі, меленим коріандром, меленим базиліком, часниковим порошком і т.д.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close