Відбивні з індички, запечені з ананасами, грибами і сиром

Запечені відбивні з філе індички, поверх яких шарами викладені часточки печериць, тонкі півкільця цибулі й колечка ананаса, — і все це під золотистою сирною скоринкою! Дієтичне м’ясо індички в такому гармонійному поєднанні набуває особливого смаку і виходить дуже смачним. Таке прекрасне блюдо прикрасить не тільки вечерю, але і святковий стіл.
Інгредієнти:
- Філе індички 500 грамів
- Ананаси консервовані (кільця) 250 грамів
- Сир твердий 150 грамів
- Печериці 50 грамів
- Цибуля ріпчаста (велика) 160 грамів (1 штука)
- Сіль 2 щіпки (на смак)
- Перець чорний мелений 0,25 чайної ложки (на смак)
- Олія рослинна (для змащування листа) 1 столова ложка
Для подачі (за бажанням):
- Помідори черрі 4-5 штук
- Листя салату 2-3 штуки
Приготування:
- З банки з консервованими ананасами зливаємо сироп.
- Включаємо духовку для розігрівання до 170 градусів.
- Філе індички нарізаємо порційними пластинами завтовшки 2-3 см. У мене вийшло 6 штук. Кожен шматочок філе відбиваємо за допомогою кухонного молотка по обидва боки. Потім солимо і перчимо з двох сторін.
- Гриби промиваємо, очищаємо капелюшки від пошкоджень, освіжаємо зріз на ніжці. Нарізаємо печериці тонкими пластинами.
- Цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями.
- Сир натираємо на середній тертці.
- Деко застилаємо папером для запікання і змащуємо рослинною олією.
- Підготовлені шматочки індичого філе викладаємо на деко в один шар. Зверху на відбивні викладаємо шар печериць, а на гриби — нарізану цибулю.
- Поверх цибулі викладаємо ананаси.
- Кожну відбивну рясно посипаємо зверху натертим сиром.
- Відправляємо деко з відбивними в попередньо розігріту до 170 градусів духовку. Запікаємо 30-40 хвилин.
- Відбивні з індички, запечені з ананасами, грибами й сиром, подаємо гарячими. Як гарнір можна використовувати овочевий салат, відварний рис або картоплю.
- А якщо прикрасити тарілку помідорами чері й листям салату, блюдо буде виглядати дуже яскраво!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Котлети з курячого фаршу та крабових паличок