Другі стравиКотлети

Відбивні з індички, запечені з ананасами, грибами і сиром

Запечені відбивні з філе індички, поверх яких шарами викладені часточки печериць, тонкі півкільця цибулі й колечка ананаса, — і все це під золотистою сирною скоринкою! Дієтичне м’ясо індички в такому гармонійному поєднанні набуває особливого смаку і виходить дуже смачним. Таке прекрасне блюдо прикрасить не тільки вечерю, але і святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Філе індички 500 грамів
  • Ананаси консервовані (кільця) 250 грамів
  • Сир твердий 150 грамів
  • Печериці 50 грамів
  • Цибуля ріпчаста (велика) 160 грамів (1 штука)
  • Сіль 2 щіпки (на смак)
  • Перець чорний мелений 0,25 чайної ложки (на смак)
  • Олія рослинна (для змащування листа) 1 столова ложка

Для подачі (за бажанням):

  • Помідори черрі 4-5 штук
  • Листя салату 2-3 штуки

Приготування:

  1. З банки з консервованими ананасами зливаємо сироп.
  2. Включаємо духовку для розігрівання до 170 градусів.
  3. Філе індички нарізаємо порційними пластинами завтовшки 2-3 см. У мене вийшло 6 штук. Кожен шматочок філе відбиваємо за допомогою кухонного молотка по обидва боки. Потім солимо і перчимо з двох сторін.
  4. Гриби промиваємо, очищаємо капелюшки від пошкоджень, освіжаємо зріз на ніжці. Нарізаємо печериці тонкими пластинами.
  5. Цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями.
  6. Сир натираємо на середній тертці.
  7. Деко застилаємо папером для запікання і змащуємо рослинною олією.
  8. Підготовлені шматочки індичого філе викладаємо на деко в один шар. Зверху на відбивні викладаємо шар печериць, а на гриби — нарізану цибулю.
  9. Поверх цибулі викладаємо ананаси.
  10. Кожну відбивну рясно посипаємо зверху натертим сиром.
  11. Відправляємо деко з відбивними в попередньо розігріту до 170 градусів духовку. Запікаємо 30-40 хвилин.
  12. Відбивні з індички, запечені з ананасами, грибами й сиром, подаємо гарячими. Як гарнір можна використовувати овочевий салат, відварний рис або картоплю.
  13. А якщо прикрасити тарілку помідорами чері й листям салату, блюдо буде виглядати дуже яскраво!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Котлети з курячого фаршу та крабових паличок

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close