Вегетаріанська домашня паста

Домашня паста набагато смачніше магазинної. Що особливо приємно, її можна приготувати з мінімального набору інгредієнтів і дуже швидко — всього за кілька кроків. Вам навіть не знадобиться спеціальна машинка — тільки ваші руки. Така паста ідеально поєднується з будь-якими соусами й топінгами. Крім того, ви можете експериментувати з кольором, додаючи в тісто гарбуз, томати, буряк або, як в нашому рецепті, шпинат.
Інгредієнти:
- Борошно безглютенове (за бажанням) 150 грамів
- Манна крупа або звичайна мука 150 грамів
- Сіль 1/2 чайної ложки
- Вода 3/4 стакана
- Оливкова олія 2 чайні ложки
Для зеленої пасти:
- Шпинат (свіжий або заморожений) 80 грамів
Приготування:
- У мисці змішайте борошно, манну крупу і сіль. Сформуйте гірку з поглибленням і вилийте туди воду й оливкову олію. Все добре перемішайте.
- Щоб приготувати зелене тісто, замість води використовуйте шпинатний соус. Для цього шпинат тушкуйте в сковороді 1-2 хвилини, потім відіжміть і змішайте з 1/3 склянки води.
- Викладіть тісто на робочу поверхню і вимішуйте 8-10 хвилин, поки воно не стане однорідним і м’яким. Якщо тісто дуже липке, додайте ще борошна, а якщо занадто сухе — води.
- Сформуйте з тіста кульку, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
- Дістаньте охолоджене тісто і розріжте його на 2 рівні частини. Одну покладіть на робочу поверхню, посипану борошном, і тонко розкачати качалкою (або машинкою для пасти, якщо вона у вас є).
- Щедро посипте пласт тіста борошном і поверніть його в рулет.
- Дуже гострим ножем наріжте тісто на смужки бажаної ширини.
- Руками сформуйте з декількох смужок гніздечка.
- Налийте в каструлю велику кількість води й доведіть до кипіння. Посоліть і опустіть в киплячу воду гніздечка пасти. Варіть протягом 3-4 хвилин.
- Необов’язково варити всю пасту відразу — ви можете її заморозити про запас. Викладіть гніздечка на деко, посипане борошном, і відправте в морозильну камеру на 2 години, після чого перекладіть в контейнер. Перед варінням розморожувати пасту не потрібно.
- Заправте пасту улюбленим соусом або начинкою, посипте тертим пармезаном і насолоджуйтеся!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Рігатоні з пюре з баклажанів
Рецепт , як з’ясувалося для мене, зовсім простий. Ніяких харчових барвників і добавок, адже все є під рукою: буряк, гарбуз і т. д. Головне, що паста за вашим рецептом красива, корисніша ніж магазинна і смачна.