ІталійськаДругі стравиЗ морепродуктівКухні світу

Устриці на грилі з соусом Фра Діабло

Деяких людей в устрицях відлякує в першу чергу не їх вишуканість, а то, що їх традиційно вживають в сирому вигляді. Якщо ви з таких, то ось рецепт, який переможе ваші страхи. Додаткової пікантності устриць надає італійський гострий соус Фра Діабло, що перекладається як «брат диявола», який традиційно використовується в стравах з морепродуктами.

Час: 25 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • Середніх або великих устриць 20-24 штуки
  • Канолової олії 2 столові ложки
  • 3 дуже стиглих великих помідорів сорту «бичаче серце», розрізати навпіл, очистити від насіння і крупно порізати
  • Часнику 3 зубчики, розтерти ножем в кашку
  • 2 цибулини цибулі-шалот, нарізати тонкими скибочками
  • Оливкової олії 1/4 – 1/3 стакана
  • Рубаної петрушки 3 столові ложки, плюс листя для прикраси
  • Червоного винного оцту 2 столові ложки
  • Меду 2 чайні ложки
  • Рубаного орегано 2 чайні ложки
  • Пластівці червоного чилі перцю 1/4 чайної ложки
  • Кухонної солі 2 стакани, для подачі

Приготування:

  1. У сотейнику на середньому вогні розігрійте канолову олію. Додайте томати, часник і цибулю-шалот, готуйте періодично помішуючи до розм’якшення і виділення соку, але без зміни кольору, близько 5 хвилин.
  2. Перекладіть суміш в блендер додайте кілька столових ложок оливкової олії, петрушку, оцет, мед, орегано і пластівці червоного перцю і пробийте до злегка грудкуватої консистенції; приправте сіллю і перцем. Якщо вийшла занадто густа консистенція, пробийте, додавши ще трохи оливкової олії.
  3. Перелийте соус в чашку (можна приготувати трохи заздалегідь і залишити на 1 годину при кімнатній температурі).
  4. Розпаліть гриль до сильного прямого жару. Видаліть верхні раковини устриць. Від’єднайте устриці від нижніх раковин, але не виймайте їх, постарайтеся не пролити рідину. Викладіть устриці на гриль, закрийте кришку і готуйте поки краї не почнуть закручуватися, приблизно 1 хвилину.
  5. Тим часом, змочіть кухонну сіль водою щоб вона почала збиратися. На великому блюді за допомогою ложки розрівняйте сіль закривши дно. Викладіть готові устриці на сіль, зверху викладіть трохи соусу. Посипте блюдо листям петрушки й подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кальмар по-корейськи

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close