Тушковані гриби з листовою капустою кале

Спробувавши поєднання кале і грибів, вже важко уявити одне без іншого. Блюдо виділяє неймовірний аромат під час готування, а в результаті виявляється, що володіє не менш приємним смаком. Це може стати хорошим гарніром. При тушкуванні смак грибів розкривається ще глибше, а марсала його відмінно підкреслює. Замість вина можна використовувати курячий бульйон або бальзамічний оцет.
Автор рецепта – Rachael Ray – телеведуча, знаменитий шеф-кухар, бізнес-вумен, кулінарний письменник
Час: 10 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- Оливкової олії 2 столові ложки (якщо виливати по краю сковороди, повинно вистачити на 2 кола)
- Вершкового масла 2 столові ложки (30 грамів), нарізаного невеликими шматочками
- 4 зубчики часнику, порубаного
- 24 маленьких печериці, очищених, розрізаних навпіл
- Кале 1 пучок, виріжте з листя центральні жилки й стебла, порубати
- Марсали або хересу 1/4 стакана
Приготування:
- Нагрійте середню сковороду з оливковою олією і вершковим маслом на помірному вогні. Коли жир стане гарячим, додайте часник і гриби. Накрийте кришкою так, щоб придавити вміст сковороди. Готуйте від 7 до 8 хвилин, перемішавши один раз.
- Потім додайте в сковороду капусту, перевертайте її за допомогою щипців, щоб змішати з грибами. Тушкуйте зелень протягом 1-2 хвилин, потім дегласуйте сковороду марсалою Приправте блюдо сіллю і перцем за смаком.
Примітка. Дегласувати – на сковорідку хлюпнути щедро марсали чи іншого кріпленого вина, зішкребти з дна всі пристиглі шматочки.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Вершкове рагу з фаршем