Другі стравиСтрави з грибівСтрави з овочів

Тушковані гриби з листовою капустою кале

Спробувавши поєднання кале і грибів, вже важко уявити одне без іншого. Блюдо виділяє неймовірний аромат під час готування, а в результаті виявляється, що володіє не менш приємним смаком. Це може стати хорошим гарніром. При тушкуванні смак грибів розкривається ще глибше, а марсала його відмінно підкреслює. Замість вина можна використовувати курячий бульйон або бальзамічний оцет.

Автор рецепта – Rachael Ray – телеведуча, знаменитий шеф-кухар, бізнес-вумен, кулінарний письменник

Час: 10 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • Оливкової олії 2 столові ложки (якщо виливати по краю сковороди, повинно вистачити на 2 кола)
  • Вершкового масла 2 столові ложки (30 грамів), нарізаного невеликими шматочками
  • 4 зубчики часнику, порубаного
  • 24 маленьких печериці, очищених, розрізаних навпіл
  • Кале 1 пучок, виріжте з листя центральні жилки й стебла, порубати
  • Марсали або хересу 1/4 стакана

Приготування:

  1. Нагрійте середню сковороду з оливковою олією і вершковим маслом на помірному вогні. Коли жир стане гарячим, додайте часник і гриби. Накрийте кришкою так, щоб придавити вміст сковороди. Готуйте від 7 до 8 хвилин, перемішавши один раз.
  2. Потім додайте в сковороду капусту, перевертайте її за допомогою щипців, щоб змішати з грибами. Тушкуйте зелень протягом 1-2 хвилин, потім дегласуйте сковороду марсалою Приправте блюдо сіллю і перцем за смаком.

Примітка. Дегласувати – на сковорідку хлюпнути щедро марсали чи іншого кріпленого вина, зішкребти з дна всі пристиглі шматочки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Вершкове рагу з фаршем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close