Тушкована курка з яблуками

Легка, швидка і корисна вечеря, яка до того ж запам’ятається своїм цікавим смаком. Натріть курку спеціями й обсмажте, а потім тушкуйте разом з яблуками й цибулею в невеликій кількості бульйону з медом. Курка і яблука придбають приємний золотистий колір завдяки доданої куркуми й легкої апетитної глазурі з меду. Відмінним гарніром до м’ясної страви стане обсмажений в часниковій олії мангольд – листовий родич буряків, багатий вітамінами, мікроелементами й клітковиною. Обсмажте мангольд протягом декількох хвилин, почавши з більш щільних стебел, а потім, додавши листя, щоб вони всього лише підв’яли й не втратили своїх корисних властивостей. Викладіть на тарілку зеленою подушечкою і накрийте шматком курки і яблуками.
Інгредієнти:
- 4 курячі грудки без шкіри й кісток (приблизно по 180 грамів кожна)
- Меленого запашного перцю 0,5 чайної ложки
- Куркуми 1/4 чайної ложки
- Оливкової олії 2 столові ложки + 2 чайні ложки
- 2 яблука Гала, нарізаних на часточки
- 1 червона цибулина, нарізана
- Сік 1 лимона
- Слабосоленого курячого бульйону 0,5 стакана
- Меду 1 столова ложка
- 2 зубчики часнику, подрібнених
- Мангольд 1 пучок, нарізаний (листя і стебла розділіть)
Приготування:
- Натріть курку 0,5 чайної ложки солі, невеликою кількістю чорного перцю, запашним перцем і куркумою. У великій сковороді на помірно-сильному вогні нагрівайте 1 столову ложку оливкової олії. Покладіть курку і смажте до рум’яної скоринки по 3-4 хвилини з кожного боку. Перекладіть на тарілку і відкладіть в сторону.
- У сковороду додайте яблука, цибулю і дрібку солі. Готуйте, періодично помішуючи, поки яблука не розм’якнуть і злегка не підрум’яняться, близько 4 хвилин.
- Додайте в сковороду лимонний сік і варіть, зіскрібаючи з дна сковороди шматочки, що прилипли, 30 секунд. Влийте курячий бульйон і мед. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь, щоб підтримувати повільне кипіння. Розкладіть курку поверх яблучної суміші. Накрийте кришкою і тушкуйте до готовності курки, і поки соус трохи не випарується, 6 хвилин.
- Тим часом в іншій великій сковороді з антипригарним покриттям на помірно-сильному вогні нагрівайте 1 столову ложку і 2 чайні ложки оливкової олії, що залишилися.
- Додайте часник і смажте, помішуючи, до золотистого кольору, близько 30 секунд. Додайте стебла Мангольд, посоліть і поперчіть. Смажте, помішуючи, до м’якості, 3 хвилини. Потім додайте листя Мангольд; готуйте, помішуючи, поки вони не зів’януть, близько 2 хвилин. Подавайте з куркою та яблуками.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Куряче філе на грилі з медом і гірчицею