Зробіть тушковану картоплю ще більш поживною, додавши до неї консервовану квасолю. До того ж використання такої квасолі значно скоротить час приготування страви. Така проста, але дуже смачна страва відмінно підійде тим, хто не їсть м'яса або дотримується пісного меню. Інгредієнти: Картопля (велика) 2 штуки (400 грамів) Квасоля консервована 200 грамів Помідор 150 грамів (1 штука) Морква 100 грамів (1 штука) Цибуля ріпчаста 70 грамів (1 штука) Лавровий лист 1 штука Перець чорний мелений щіпка Трави прованські сушені 1 чайна ложка Сіль за смаком Олія рослинна (для смаження) 3 столові ложки Петрушка свіжа (для подачі) 1-2 гілочки Приготування: Консервовану квасолю можна взяти будь-яку. Помідор можна замінити томатною пастою. Очищаємо цибулю і моркву. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву — соломкою. Цибулю відправляємо в розігріту з рослинною олією сковороду і смажимо до прозорості, приблизно 1-2 хвилини. Потім додаємо моркву. Готуємо все під кришкою приблизно 5 хвилин, не даючи овочам сильно зарум'янитись. Помідор нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо помідор в сковороду і, накривши кришкою, тушкуємо овочі ще хвилин 5-10. Якщо овочі недостатньо соковиті, можна додати трохи води. Картоплю очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками. Картоплю кладемо до тушкованих овочів. Заливаємо 150-180 мілілітрів води, і тушкуємо картоплю до напівготовності, близько 15 хвилин. Консервовану квасолю промиваємо, даємо стекти воді. Додаємо квасолю до овочів. Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і прованські трави. Можна взяти приправу для картоплі. Тушкуємо ще 5-10 хвилин. Тушкована картопля з консервованою квасолею готова. Готове рагу подаємо, посипавши свіжою зеленню. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Овочеве рагу з сосисками