Другі стравиСтрави з овочів

Тушкована картопля з консервованою квасолею

Зробіть тушковану картоплю ще більш поживною, додавши до неї консервовану квасолю. До того ж використання такої квасолі значно скоротить час приготування страви. Така проста, але дуже смачна страва відмінно підійде тим, хто не їсть м’яса або дотримується пісного меню.

Інгредієнти:

  • Картопля (велика) 2 штуки (400 грамів)
  • Квасоля консервована 200 грамів
  • Помідор 150 грамів (1 штука)
  • Морква 100 грамів (1 штука)
  • Цибуля ріпчаста 70 грамів (1 штука)
  • Лавровий лист 1 штука
  • Перець чорний мелений щіпка
  • Трави прованські сушені 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком
  • Олія рослинна (для смаження) 3 столові ложки
  • Петрушка свіжа (для подачі) 1-2 гілочки

Приготування:

  1. Консервовану квасолю можна взяти будь-яку. Помідор можна замінити томатною пастою.
  2. Очищаємо цибулю і моркву. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву — соломкою.
  3. Цибулю відправляємо в розігріту з рослинною олією сковороду і смажимо до прозорості, приблизно 1-2 хвилини.
  4. Потім додаємо моркву. Готуємо все під кришкою приблизно 5 хвилин, не даючи овочам сильно зарум’янитись.
  5. Помідор нарізаємо дрібними шматочками.
  6. Додаємо помідор в сковороду і, накривши кришкою, тушкуємо овочі ще хвилин 5-10. Якщо овочі недостатньо соковиті, можна додати трохи води.
  7. Картоплю очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками.
  8. Картоплю кладемо до тушкованих овочів.
  9. Заливаємо 150-180 мілілітрів води, і тушкуємо картоплю до напівготовності, близько 15 хвилин.
  10. Консервовану квасолю промиваємо, даємо стекти воді.
  11. Додаємо квасолю до овочів.
  12. Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і прованські трави. Можна взяти приправу для картоплі. Тушкуємо ще 5-10 хвилин.
  13. Тушкована картопля з консервованою квасолею готова.
  14. Готове рагу подаємо, посипавши свіжою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Овочеве рагу з сосисками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close