Тушкована картопля в томатно-сметанному соусі з овочами

Смачний і універсальний варіант гарніру з картоплі підійде до м’ясних і рибних страв. Тушкована картопля буде ароматною, якщо подати її, посипавши часником і зеленню.
Інгредієнти:
- Картопля 1 кг
- Цибуля ріпчаста 1 штука (100 грамів)
- Морква 1 штука (100 грамів)
- Томатна паста 20 грамів
- Сметана 200 грамів
- Приправа для картоплі 1 чайна ложка
- Олія рослинна 2-3 столові ложки
- Часник 2 зубчики
- Зелень 3-4 гілочки
- Сіль 1 чайна ложка
- Перець чорний мелений 1 щіпка
Приготування:
- Картоплю очистимо, помиємо, наріжемо шматочками. Помістимо в каструлю з товстим дном.
- Посолити, поперчити, додамо спеції.
- Цибулю очистимо, дрібно нарізаємо.
- На розігріту з рослинною олією сковороду викладемо цибулю.
- Обсмажити до золотистого кольору 3-4 хвилини.
- Додамо до цибулі натерту на крупній тертці моркву й обсмажити до м’якості ще 3 хвилини.
- Додамо розведену в невеликій кількості води (2-3 столові ложки) томатну пасту. Тушкуємо 2 хвилини.
- Додамо сметану.
- І ще тушкуємо 2-3 хвилини.
- Переллємо засмажку в сотейник з картоплею і поставимо її на вогонь. Дамо закипіти й зменшимо вогонь до мінімуму.
- Тушкуємо блюдо до готовності картоплі — близько 50 хвилин.
- Наріжемо дрібно зелень і часник.
- Посипаємо картоплю зверху зеленню і часником.
- Страва готова.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Кукурудза з помідорами та базиліком