Тушкована капуста з консервованою квасолею

Тушкована капуста з консервованою квасолею – це просте і смачне блюдо особливо сподобається тим, хто дотримується пісного або вегетаріанського меню. Консервована квасоля робить тушковану капусту поживною. А щоб блюдо заграло яскравіше – додамо часничок і ароматну зелень.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна 600 грамів
- Квасоля консервована червона 400 грамів
- Цибуля ріпчаста 180 грамів (1 велика)
- Морква 240 грамів (1 велика)
- Томатна паста 90 грамів
- Лавровий лист 2 штуки
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
- Цукор 1 щіпка (на смак)
- Часник 1 зубчик (на смак)
- Олія 30 мілілітрів (2 столові ложки)
- Петрушка свіжа (для подачі) 15 грамів (4 гілочки)
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти. Замість петрушки можна взяти будь-яку зелень як свіжу, так і заморожену.
- Цибулю і моркву очистьте, промийте та висушіть паперовим рушником.
- Капусту звільніть від верхнього пошкодженого листя (якщо вони є).
- Цибулю наріжте невеликими кубиками, моркву натріть на крупній тертці.
- У глибокій сковороді розігрійте олію. Викладіть цибулю і моркву, обсмажте на маленькому вогні 8-10 хвилин, до м’якості.
- Капусту наріжте соломкою. У мене капуста сухувата, для соковитості я додала до неї щіпку солі та пом’яла руками.
- Викладіть капусту в сковороду до інших овочів. Додайте лавровий лист, трохи солі та меленого перцю. Перемішайте. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 15-20 хвилин на маленькому вогні, до м’якості капусти.
- Через деякий час додайте до капусти томатну пасту. Перемішайте. Готуйте ще 1-2 хвилини на середньому вогні, помішуючи.
- Влийте 50 мілілітрів води. Перемішайте. Тушкуйте 3-4 хвилини на середньому вогні.
- Консервовану квасолю я відкинула на друшляк і промила проточною водою. Якщо квасоля в томаті, промивати не потрібно. Надішліть квасолю до капусти. Перемішайте. Тушкуйте все під кришкою 4-5 хвилин.
- Часник очистьте, подрібніть і додайте в сковороду.
- Якщо томатна паста кислувата, додайте трохи цукру. Всипте сіль і перець на смак. Перемішайте. Готуйте 3-4 хвилини на маленькому вогні.
- Вимкніть вогонь. Додайте подрібнену зелень петрушки. Тушкована капуста з консервованою квасолею готова. Капусту можна подати як самостійне блюдо.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Цвітна капуста, запечена з грибами