Другі стравиСтрави з овочів

Тушкована капуста з консервованою квасолею

Тушкована капуста з консервованою квасолею – це просте і смачне блюдо особливо сподобається тим, хто дотримується пісного або вегетаріанського меню. Консервована квасоля робить тушковану капусту поживною. А щоб блюдо заграло яскравіше – додамо часничок і ароматну зелень.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 600 грамів
  • Квасоля консервована червона 400 грамів
  • Цибуля ріпчаста 180 грамів (1 велика)
  • Морква 240 грамів (1 велика)
  • Томатна паста 90 грамів
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Цукор 1 щіпка (на смак)
  • Часник 1 зубчик (на смак)
  • Олія ​​30 мілілітрів (2 столові ложки)
  • Петрушка свіжа (для подачі) 15 грамів (4 гілочки)

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Замість петрушки можна взяти будь-яку зелень як свіжу, так і заморожену.
  2. Цибулю і моркву очистьте, промийте та висушіть паперовим рушником.
  3. Капусту звільніть від верхнього пошкодженого листя (якщо вони є).
  4. Цибулю наріжте невеликими кубиками, моркву натріть на крупній тертці.
  5. У глибокій сковороді розігрійте олію. Викладіть цибулю і моркву, обсмажте на маленькому вогні 8-10 хвилин, до м’якості.
  6. Капусту наріжте соломкою. У мене капуста сухувата, для соковитості я додала до неї щіпку солі та пом’яла руками.
  7. Викладіть капусту в сковороду до інших овочів. Додайте лавровий лист, трохи солі та меленого перцю. Перемішайте. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 15-20 хвилин на маленькому вогні, до м’якості капусти.
  8. Через деякий час додайте до капусти томатну пасту. Перемішайте. Готуйте ще 1-2 хвилини на середньому вогні, помішуючи.
  9. Влийте 50 мілілітрів води. Перемішайте. Тушкуйте 3-4 хвилини на середньому вогні.
  10. Консервовану квасолю я відкинула на друшляк і промила проточною водою. Якщо квасоля в томаті, промивати не потрібно. Надішліть квасолю до капусти. Перемішайте. Тушкуйте все під кришкою 4-5 хвилин.
  11. Часник очистьте, подрібніть і додайте в сковороду.
  12. Якщо томатна паста кислувата, додайте трохи цукру. Всипте сіль і перець на смак. Перемішайте. Готуйте 3-4 хвилини на маленькому вогні.
  13. Вимкніть вогонь. Додайте подрібнену зелень петрушки. Тушкована капуста з консервованою квасолею готова. Капусту можна подати як самостійне блюдо.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Цвітна капуста, запечена з грибами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close