Тушкована капуста Кале

Кучерява капуста Кале – джерело вітамінів і поживних речовин. Але, як часто виходить, не всі корисні продукти бувають смачними. Комусь подобається натуральна гіркота капусти Кале, а хтось не може через це з нею подружитися. Цей рецепт допоможе вам приготувати дивну капусту, скрасивши її гіркоту більш звичним пікантним смаком часнику, гострого перцю і винного оцту. До того ж капуста тушкується в бульйоні всього кілька хвилин, що зробить її більш легкотравною, не збавляючи значно її корисні властивості. Збризніть тушковану капусту Кале оцтом і подавайте у вигляді гарніру до будь-яких м’ясних і рибних страв.
Інгредієнти:
- 1 пучок капусти Кале, стебла зріжте, листя наріжте довжиною 1 см.
- Оливкова олія
- 3 зубчики часнику, роздавлених
- Щіпка подрібненого червоного перцю
- Курячого бульйону 1/4 стакана
- Хересного оцту 1 столова ложка
Приготування:
- У велику сковороду налийте оливкову олію, додайте зубчики часнику і подрібнений червоний перець. Поставте сковороду на середній вогонь і смажте часник, поки він не стане золотистим і не дасть сильний аромат. Дістаньте часник з олії й викиньте.
- Покладіть в сковороду капусту і перемішайте, щоб покрити її олією. Посоліть і додайте курячий бульйон. Накрийте кришкою і готуйте 2-3 хвилини.
- Зніміть кришку і перемішайте, капуста повинна рівномірно приготуватися. Дайте всій рідині випаруватися і збризніть капусту хересним оцтом. Спробуйте капусту на смак, щоб вона була ідеально підсолена. Відразу ж подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Баклажани на грилі з часником і розмарином