ГарніриДругі стравиСтрави з овочів

Тушкована капуста Кале

Кучерява капуста Кале – джерело вітамінів і поживних речовин. Але, як часто виходить, не всі корисні продукти бувають смачними. Комусь подобається натуральна гіркота капусти Кале, а хтось не може через це з нею подружитися. Цей рецепт допоможе вам приготувати дивну капусту, скрасивши її гіркоту більш звичним пікантним смаком часнику, гострого перцю і винного оцту. До того ж капуста тушкується в бульйоні всього кілька хвилин, що зробить її більш легкотравною, не збавляючи значно її корисні властивості. Збризніть тушковану капусту Кале оцтом і подавайте у вигляді гарніру до будь-яких м’ясних і рибних страв.

Інгредієнти:

  • 1 пучок капусти Кале, стебла зріжте, листя наріжте довжиною 1 см.
  • Оливкова олія
  • 3 зубчики часнику, роздавлених
  • Щіпка подрібненого червоного перцю
  • Курячого бульйону 1/4 стакана
  • Хересного оцту 1 столова ложка

Приготування:

  1. У велику сковороду налийте оливкову олію, додайте зубчики часнику і подрібнений червоний перець. Поставте сковороду на середній вогонь і смажте часник, поки він не стане золотистим і не дасть сильний аромат. Дістаньте часник з олії й викиньте.
  2. Покладіть в сковороду капусту і перемішайте, щоб покрити її олією. Посоліть і додайте курячий бульйон. Накрийте кришкою і готуйте 2-3 хвилини.
  3. Зніміть кришку і перемішайте, капуста повинна рівномірно приготуватися. Дайте всій рідині випаруватися і збризніть капусту хересним оцтом. Спробуйте капусту на смак, щоб вона була ідеально підсолена. Відразу ж подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Баклажани на грилі з часником і розмарином

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close