Тушкована червоноголова капуста з беконом

Тушкована капуста перетвориться в ефектний гарнір, гідний святкового столу, якщо в приготуванні використовувати яскравий сорт.
Більше смаку їй додасть вершкове масло, цибуля-шалот і кмин, з яким вона буде тушкуватися в мікрохвильовці, а трохи яблучного оцту пом’якшить сильний смак цієї пряності.
Готову капусту перед подачею посипте хрустким беконом, який теж просто готується в мікрохвильовці, полегшуючи вам роботу.
Подавайте на гарнір до печені зі свинини для смачної вечері в німецькому стилі.
Інгредієнти:
- Бекону 4 скибочки
- Вершкового масла 2 столові ложки
- 1 велика цибуля шалот, тонко нарізана (приблизно 1/3 стакана)
- Насіння кмину 0,5 чайної ложки
- Червонокачанної капусти, тонко нашаткованої 1 кілограм
- Яблучного оцту 1/4 стакана
- Сіль 1,5 чайної ложки
- Чорний перець 1/4 чайної ложки
Приготування:
- Застеліть велику жароміцну тарілку 4 листами паперового рушника. Зверху покладіть поруч один з одним скибочки бекону, потім зверху накрийте 2 додатковими листами паперового рушника.
- Готуйте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 5 хвилин. Перевірте бекон, щоб він був хрустким. Якщо ж він ще сирий, продовжуйте нагрівати на інтервалах в 1 хвилину, поки бекон не стане хрустким. Відкладіть.
- У велику жароміцну скляну миску покладіть вершкове масло, цибулю-шалот і кмин. Нагрійте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 1 хвилини, поки масло не розтане.
- Додайте в розтоплене вершкове масло капусту, яблучний оцет, 1,5 чайної ложки солі й 1/4 чайної ложки чорного перцю і перемішайте, щоб рівномірно розподілити інгредієнти.
- Накрийте кришкою з отворами або харчовою плівкою з 6 невеликими отворами. Готуйте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 5 хвилин. Обережно зніміть кришку і перемішайте капусту.
- Знову накрийте кришкою або плівкою і варіть, помішуючи кожні 5 хвилин, поки найбільші шматки капусти не зів’януть і не стануть м’якими, ще 10-15 хвилин.
- За допомогою щипців перекладіть капусту на блюдо сервірування; даючи стекти зайвій рідині назад в миску. Крупно наріжте бекон і посипте їм капусту. Відразу ж подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Тушкована капуста Кале