Другі стравиСтрави з овочів

Цвітна капуста з баклажанами й сосисками

У сезон свіжих овочів приготувати смачний обід або вечерю не складе особливих труднощів. А якщо до овочів додати сосиски, то вийде ще й досить поживно. Цвітна капуста і баклажани виходять ніжними й соковитими, а завдяки копченим сосискам – дуже ароматними.

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна 500 грамів
  • Баклажани 300 грамів (2 штуки)
  • Сосиски (у мене копчені) 200 грамів (5 штук)
  • Морква (невелика) 150 грамів (3 штуки)
  • Цибуля ріпчаста 150 грамів (1 штука)
  • Олія рослинна 45 мілілітрів (3 столові ложки)
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Кріп свіжий (для подачі) 20 грамів

Приготування:

  1. Сосиски вибирайте на свій розсуд, я взяла підкопчені.
  2. У мене кріп, ви можете взяти будь-яку іншу зелень.
  3. Цвітну капусту добре промийте. Розберіть на невеликі суцвіття.
  4. У каструлі закип’ятити воду (1-1,5 л), додайте дрібку солі. Суцвіття капусти відправте в каструлю, повторно доведіть воду до кипіння. Потім варіть капусту на помірному вогні 5-6 хвилин. Якщо хочете, щоб капуста в готовій страві була дуже м’якою, варіть приблизно 10 хвилин. Я люблю, коли цвітна капуста трохи хрумтить.
  5. Відварену капусту відкиньте на друшляк і промийте під проточною холодною водою, щоб зупинити процес термічної обробки.
  6. Паралельно цибулю очистьте і промийте. Обсушити кухонною серветкою від зайвої вологи, щоб під час обсмажування олія не розприскувалася від попадання води.
  7. У глибокій сковороді (можна взяти казан, сотейник) розігрійте рослинну олію без запаху. Викладіть в сковороду цибулю і, помішуючи, обсмажте на середньому вогні 4-5 хвилин.
  8. Тим часом моркву очистьте і натріть на крупній тертці.
  9. Моркву відправте до цибулі, перемішайте й обсмажте 5-7 хвилин.
  10. Баклажани промийте та висушіть, обріжте краї з двох сторін. Наріжте баклажани середніми кубиками. За бажанням видаліть шкірку. (Якщо баклажани гіркі, підсоліть їх і залиште на 20-30 хвилин. Потім промийте баклажани холодною водою і відіжміть від зайвої рідини. Я цього не робила, оскільки використовувала сорт баклажанів без гіркоти.)
  11. Баклажани додайте до вже обсмажених овочів. Перемішайте й обсмажте все на середньому вогні 8-10 хвилин, час від часу перемішуючи.
  12. Сосиски при необхідності звільніть від оболонки й наріжте кружальцями.
  13. Викладіть сосиски в сковороду, приправити сіллю (0,5 чайної ложки) і меленим чорним перцем (щіпка). Перемішайте.
  14. Додайте відварені суцвіття цвітної капусти. Перемішайте. Готуйте 4-5 хвилин на середньому вогні.
  15. Вимкніть вогонь.
  16. Кріп промийте, струсіть, видаліть стебла. Зелень кропу дрібно наріжте.
  17. Посипте блюдо рубаною зеленню.
  18. Цвітна капуста з баклажанами й сосисками готова. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляне рагу з грибами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close