Цвітна капуста в томатному соусі, з оливками

Ви однозначно полюбите цвітну капусту ще більше після цього рецепта! Смачно, недорого і корисно! Обов’язково скористайтеся цим рецептом приготування цвітної капусти в томатному соусі з оливками.
Інгредієнти:
- Капуста цвітна 700 грамів
- Помідори 2 штуки (450 грамів)
- Оливки 150 грамів
- Морква (велика) 1 штука (150 грамів)
- Олія рослинна 50 мілілітрів
- Масло вершкове 50 грамів
- Сир твердий 80 грамів
- Часник 4 зубчики
- Лимон 1/4 штуки
- Зелень кропу за смаком
- Зелень петрушки за смаком
- Сіль за смаком
- Перець білий мелений за смаком
Приготування:
- Розбираємо капусту на суцвіття.
- У каструлі відповідного розміру кип’ятимо воду.
- Суцвіття капусти відправляємо в каструлю з окропом.
- Сік лимона видавлюємо в каструлю. Вичавлений лимон укладаємо туди ж.
- Каструлю з капустою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
- Потім відокремлюємо від гілочок петрушки й кропу стебла і додаємо в каструлю. Варимо цвітну капусту протягом 10 хвилин.
- Поки вариться капуста, приступимо до приготування томатного соусу.
- Моркву очищаємо і нарізаємо товстими півкругами.
- У сковороду (з металевою ручкою) наливаємо олію, додаємо вершкове масло і кладемо морквину. Обсмажуємо моркву на повільному вогні протягом 4 хвилин.
- Капусту через 10 хвилин варіння відправляємо на друшляк, щоб злити всю воду.
- Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо тверді частини. Нарізаємо помідори великими кубиками.
- (Помідори можна замінити 25 грамами томатної пасти, обсмажити її з додаванням цукру, або 0,5 літрів томатного соку.)
- Часник очищаємо і нарізаємо пластинками.
- Додаємо помідори й часник до моркви.
- Помідори з морквою і часником заливаємо водою так, щоб вона повністю їх покрила. Тушкуємо на повільному вогні протягом 20 хвилин.
- Додаємо білий мелений перець і сіль. Тушкуємо ще 10 хвилин.
- Тим часом духовку розігріваємо до 200 градусів.
- Відварену капусту гіркою викладаємо в сковороду на овочі.
- Сир (я використовував голландський) натираємо за допомогою дрібної терки зверху на капусту. Додаємо оливки.
- Сковороду з цвітною капустою в томатному соусі ставимо в духовку і запікаємо 5 хвилин.
- Після запікання посипаємо цвітну капусту в томатному соусі, з оливками, дрібно нарізаною зеленню і подаємо.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Цвітна капуста, тушкована з беконом та помідорами