Цвітна капуста, тушкована в сметані

Ніжні суцвіття цвітної капусти, тушковані в сметані, — це універсальний гарнір і легка закуска! Готується таке блюдо досить швидко і легко!
Інгредієнти:
- Капуста цвітна (заморожена) 600 грамів
- Цибуля ріпчаста 90 грамів (1 штука)
- Сметана 60 грамів
- Олія рослинна 1 столова ложка
- Масло вершкове 20 грамів
- Вода 150 мілілітрів
- Сіль 0,5 чайної ложки
- Перець чорний мелений на кінчику ножа
- Кріп свіжий (для подачі) 2 гілочки
Приготування:
- Я використовувала заморожену цвітну капусту, але можна брати й свіжу.
- У сковорідці розігрійте рослину олію і вершкове масло. Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками й викладіть в гарячу олію.
- Помішуючи, обсмажте цибулю на середньому вогні до напівпрозорості.
- Викладіть суцвіття цвітної капусти до цибулі. Обсмажте все разом, помішуючи, 2-3 хвилини.
- Додайте воду, сметану, сіль і чорний мелений перець. Перемішайте.
- Після закипання зменште вогонь до мінімуму і тушкуйте капусту, накривши сковорідку кришкою, 15-20 хвилин.
- Готову цвітну капусту можна подавати відразу ж після приготування. Свіжий кріп промити, обсушити й дрібно наріжте. Посипте готову страву подрібненою зеленню.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Цвітна капуста з сиром, часником і зеленню