Тефтелі з гречки і грибів, запечені в томатному соусі

Смачні вегетаріанські тефтелі з грибів і гречки, запечені в томатному соусі. Тефтелі з печериць, обсмажених з цибулею, і гречаною кашею чудово підійдуть для пісного меню.
Інгредієнти:
- Печериці 400 грамів
- Крупа гречана 80 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Яйце 1 штука
- Томатна паста 3 столові ложки
- Сухарі панірувальні 3 столові ложки
- Сіль за смаком
- Трави італійські сушені щіпка
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія соняшникова 2 столові ложки
- Петрушка свіжа (для подачі) 1-2 гілочки
Приготування:
- Підготувати всі необхідні продукти. Можна використовувати гречану кашу, що залишилася від попередньої трапези, — це прискорить процес приготування тефтелей.
- Гречану крупу добре промити, засипати в 150 мілілітрів окропу. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою, варити гречку 20 хвилин. Залишити в каструлі до охолодження.
- Поки вариться гречка, приготувати шампіньйони з цибулею. Цибулю очистити, дрібно нарізати.
- Печериці нарізати пластинами.
- На розігріту сковороду з рослинною олією викласти нарізану цибулю.
- Обсмажити цибулю до легкої золотистості.
- Додати до цибулі гриби.
- Смажити печериці з цибулею протягом 10-15 хвилин, до м’якості грибів.
- Обсмажені гриби подрібнити в блендері.
- У глибоку миску викласти остиглу гречку і гриби, додати яйце, сіль, перець, італійські трави.
- Масу добре вимішати.
- З фаршу сформувати невеликі кульки й обваляти їх в сухарях.
- Обсмажити грибні тефтелі з двох сторін на рослинній олії, щоб підрум’янились.
- Викласти в форму для запікання.
- Розвести томатну пасту в 180-200 мілілітрів води, поперчити, посолити за смаком.
- Залити тефтелі томатним соусом. Запікати в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин.
- Тефтелі з грибів і гречки, запечені в томатному соусі, подавати до столу, посипавши подрібненою зеленню.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Фрикадельки з індички й овочів