Сирні спагеті карбонара

Інгредієнти:
- Сир плавлений (бажано з кращих) 200 грамів
- Спагеті 400 грамів
- Бекон 150 грамів (+ 4 скибочки для подачі)
- Жовток яєчний 4 штуки
- Вершки (20%) 100 мілілітрів
- Часник 2 зубчики
- Оливкова олія за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний
Приготування:
- Підсмажте скибочки бекону для подачі до рум’яної скоринки з обох сторін і обсушити на паперових рушниках. Відкладіть.
- Поставте варитися спагеті: закип’ятіть 4 літри води у великій каструлі, посоліть, покладіть спагеті, перемішуючи, на сильному вогні доведіть до кипіння. Варіть згідно з інструкцією на упаковці.
- Одночасно нагрійте вершки й змішайте їх з плавленим сиром до однорідності. Додайте 1 чайну ложку оливкової олії й поперчіть. Окремо збийте жовтки з дрібкою солі.
- Наріжте бекон невеликими квадратиками. Подрібніть часник. Обсмажте бекон в невеликій сковороді в оливковій олії, 3 хвилини. Додайте часник, обсмажуйте ще 1 хвилину. Зніміть з вогню.
- Злийте воду зі спагеті (саме злийте, а не відкиньте їх на друшляк) так, щоб в каструлі залишилося зовсім небагато відвару. Додайте в каструлю зі спагеті сирно-вершкову суміш і бекон, трохи прогрійте на слабкому вогні, весь час помішуючи.
- Потім додайте в каструлю жовтки й енергійно перемішайте. Відразу ж розкладіть по підігрітих тарілках і подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Мак енд Чіз – макарони з сиром