Другі стравиЗапіканки

Сирна запіканка з стручковою квасолею (в духовці)

Сирна запіканка з зеленою квасолею – це один з варіантів поживної страви, яку можна подати на сніданок, легку вечерю або перекус. Ніжна повітряна текстура страви виходить внаслідок збитих білків, а особливий смак запіканці додасть зелень і сушений часник. Виходить дуже ніжно й апетитно.

Інгредієнти:

  • Сир (жирністю 9%) 0,5 кг
  • Сливки (жирністю 20%) 120 мілілітрів
  • Квасоля стручкова 80 грамів
  • Яйця курячі 3 штуки
  • Сир твердий 70 грамів
  • Петрушка свіжа 5 грамів
  • Кріп свіжий 5 грамів
  • Часник сушений 1 чайна ложка
  • Олія рослинна 1 столова ложка
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак

Приготування:

  1. Підготувати всі продукти за списком.
  2. Сир можна використовувати будь-якої жирності.
  3. Розігріти духовку до 180 градусів.
  4. Курячі яйця акуратно розбити, відокремлюючи жовтки від білків.
  5. До жовтків влити вершки.
  6. Збовтати вершки й жовтки.
  7. Всипати до вершків сир, сухий часник, сіль і перець на смак. Добре все перемішати, розтираючи сир. Якщо у вас зернистий сир, його краще протерти через дрібне сито для більшої однорідності.
  8. Також обполоснути й просушити зелень петрушки, кропу. Нарізати зелень дрібно і додати в сир.
  9. Ще раз все перемішати добре.
  10. Курячі білки, які відокремили раніше, збити на середній потужності за допомогою міксера 2-3 хвилини, до піків.
  11. Додати збиті білки в миску з сиром.
  12. Акуратно перемішати сир з білками круговими рухами. Маса виходить повітряною.
  13. Квасолю перекласти в каструлю з киплячою водою, варити 3 хвилини. Після квасолю просушити, краї обрізати. Квасолю нарізати невеликими шматочками.
  14. Підготувати форму для духовки, змастивши олією, і викласти половину сирної маси. Поверх сиру викласти квасолю.
  15. Прикрити квасолю другою половиною сирної маси. Поставити форму в духовку, розігріту до 180 градусів.
  16. Готувати запіканку при 180 градусах протягом 25 хвилин.
  17. Через деякий час твердий сир натерти на дрібній тертці й посипати запіканку.
  18. Запікати запіканку ще 10-15 хвилин.
  19. Через деякий час запіканку можна подавати до столу зі свіжими овочами та зеленню, воно добре на смак в гарячому і холодному вигляді. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з курячого філе з плавленим сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close