Сирна запіканка з стручковою квасолею (в духовці)

Сирна запіканка з зеленою квасолею – це один з варіантів поживної страви, яку можна подати на сніданок, легку вечерю або перекус. Ніжна повітряна текстура страви виходить внаслідок збитих білків, а особливий смак запіканці додасть зелень і сушений часник. Виходить дуже ніжно й апетитно.
Інгредієнти:
- Сир (жирністю 9%) 0,5 кг
- Сливки (жирністю 20%) 120 мілілітрів
- Квасоля стручкова 80 грамів
- Яйця курячі 3 штуки
- Сир твердий 70 грамів
- Петрушка свіжа 5 грамів
- Кріп свіжий 5 грамів
- Часник сушений 1 чайна ложка
- Олія рослинна 1 столова ложка
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
Приготування:
- Підготувати всі продукти за списком.
- Сир можна використовувати будь-якої жирності.
- Розігріти духовку до 180 градусів.
- Курячі яйця акуратно розбити, відокремлюючи жовтки від білків.
- До жовтків влити вершки.
- Збовтати вершки й жовтки.
- Всипати до вершків сир, сухий часник, сіль і перець на смак. Добре все перемішати, розтираючи сир. Якщо у вас зернистий сир, його краще протерти через дрібне сито для більшої однорідності.
- Також обполоснути й просушити зелень петрушки, кропу. Нарізати зелень дрібно і додати в сир.
- Ще раз все перемішати добре.
- Курячі білки, які відокремили раніше, збити на середній потужності за допомогою міксера 2-3 хвилини, до піків.
- Додати збиті білки в миску з сиром.
- Акуратно перемішати сир з білками круговими рухами. Маса виходить повітряною.
- Квасолю перекласти в каструлю з киплячою водою, варити 3 хвилини. Після квасолю просушити, краї обрізати. Квасолю нарізати невеликими шматочками.
- Підготувати форму для духовки, змастивши олією, і викласти половину сирної маси. Поверх сиру викласти квасолю.
- Прикрити квасолю другою половиною сирної маси. Поставити форму в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Готувати запіканку при 180 градусах протягом 25 хвилин.
- Через деякий час твердий сир натерти на дрібній тертці й посипати запіканку.
- Запікати запіканку ще 10-15 хвилин.
- Через деякий час запіканку можна подавати до столу зі свіжими овочами та зеленню, воно добре на смак в гарячому і холодному вигляді.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з курячого філе з плавленим сиром