Свинина запечена з яблуками, під медово-імбирним соусом

Запечена свинина — відмінне гаряче блюдо. А якщо м’ясо відбити, приправити медово-імбирним соусом, оточити шматочками яблук і запекти під фольгою, то вийде блюдо дня. Смачна, ніжна, соковита свинина з імбирно-яблучним смаком!
Інгредієнти:
- Свинина (корейка) 700 грамів
- Яблука 600 грамів
- Масло вершкове 70 грамів
- Лимон (сік) 0,5 штуки
- Імбир свіжий (корінь) 20 грамів
- Мед 4 столові ложки
- Цукор 1,5 чайної ложки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Приправа для м’яса 0,5 чайної ложки
Приготування:
- Готуємо необхідні інгредієнти. У процесі приготування знадобиться фольга.
- Свинину нарізаємо впоперек волокон шматочками товщиною 1,5-2 см. Кожен шматочок злегка відбиваємо, солимо, перчимо і посипаємо з двох сторін приправою для м’яса.
- Вершкове масло розтоплюємо будь-яким зручним способом. З лимона вичавлюємо сік і вливаємо до розтопленого масла, додаємо цукор.
- Мед розтоплюємо. Корінь імбиру очищаємо, натираємо на дрібній тертці й додаємо до меду. Ретельно перемішуємо соус.
- Яблука миємо і видаляємо серцевину, за бажанням очищаємо від шкірки. Нарізаємо яблука невеликими шматочками.
- Духовку включаємо розігріватися до 180 градусів.
- У форму для запікання викладаємо половину яблук.
- Зверху викладаємо м’ясо.
- Кожен шматочок м’яса змащуємо медово-імбирним соусом.
- Викладаємо на м’ясо яблука, що залишилися і поливаємо розтопленим вершковим маслом.
- Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку на 50 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).
- Потім форму з м’ясом дістаємо з духовки. Знімаємо з форми фольгу, забираємо шар яблук з м’яса. Повертаємо м’ясо в духовку ще на 10-15 хвилин, щоб підрум’янилося.
- Свинина, запечена з яблуками, під медово-імбирним соусом, готова.
- Подаємо м’ясо зі шматочками яблук. Можна подати з гарніром — рисом або картопляним пюре.
- За бажанням з запечених яблук і соку, що виділився можна зробити соус, перебити яблука блендером.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Свинина в імбирному маринаді, запечена з капустою