Свинина, запечена з грибами, помідорами і сиром фета

Свинина, запечена в духовці з грибами, помідорами й сиром може стати ситним обідом або прекрасним гарячим на святковому столі. Викладаємо шарами інгредієнти й запікаємо в духовці – готується все просто, тому впораються навіть початківці кулінари.
Інгредієнти:
- Свинина (філе) 400 грамів
- Помідор 100 грамів (1 штука)
- Печериці 100 грамів
- Цибуля ріпчаста 65 грамів (1 штука)
- Сир фета 50 грамів
- Олія рослинна 2 столові ложки + для змащування форми
- Зелень свіжа для подачі
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
Приготування:
- М’ясо вимити в холодній воді й обсушити паперовими рушниками.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Ріпчасту цибулю очистьте і наріжте дрібними кубиками. У сковороду налийте рафіновану олію і розігрійте на середньому вогні. Покладіть порізану цибулю й обсмажуйте її протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
- Печериці витріть вологою тканиною, забруднені місця зріжте ножем. Наріжте гриби тонкими часточками й додайте в сковороду до цибулі. Обсмажуйте все протягом 7 хвилин, перемішуючи овочі. Все посоліть на смак.
- Свинину наріжте поперек волокон на порційні шматки. Відбийте кожен шматок з двох сторін, посоліть і поперчіть.
- Форму для запікання змастіть рослинною олією і покладіть відбиті шматки м’яса в один шар.
- Зверху викладіть обсмажену цибулю з грибами.
- Помідор вимити, обсушити й наріжте дрібними кубиками. Розкладіть наверх обсмажених грибів з цибулею.
- Поставте форму в гарячу духовку і запікайте при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин.
- Вийміть форму з м’ясом і розкришіть зверху сир.
- Поставте свинину в духовку ще на 5-10 хвилин.
- Вийміть форму з м’ясом з духовки й дайте постояти 10 хвилин. Свинина, запечена в духовці з грибами, помідорами й сиром, готова.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Смажена свинина з кунжутом