Другі стравиСтрави з м'яса

Свинина, запечена з грибами, помідорами і сиром фета

Свинина, запечена в духовці з грибами, помідорами й сиром може стати ситним обідом або прекрасним гарячим на святковому столі. Викладаємо шарами інгредієнти й запікаємо в духовці – готується все просто, тому впораються навіть початківці кулінари.

Інгредієнти:

  • Свинина (філе) 400 грамів
  • Помідор 100 грамів (1 штука)
  • Печериці 100 грамів
  • Цибуля ріпчаста 65 грамів (1 штука)
  • Сир фета 50 грамів
  • Олія рослинна 2 столові ложки + для змащування форми
  • Зелень свіжа для подачі
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак

Приготування:

  1. М’ясо вимити в холодній воді й обсушити паперовими рушниками.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  3. Ріпчасту цибулю очистьте і наріжте дрібними кубиками. У сковороду налийте рафіновану олію і розігрійте на середньому вогні. Покладіть порізану цибулю й обсмажуйте її протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Печериці витріть вологою тканиною, забруднені місця зріжте ножем. Наріжте гриби тонкими часточками й додайте в сковороду до цибулі. Обсмажуйте все протягом 7 хвилин, перемішуючи овочі. Все посоліть на смак.
  5. Свинину наріжте поперек волокон на порційні шматки. Відбийте кожен шматок з двох сторін, посоліть і поперчіть.
  6. Форму для запікання змастіть рослинною олією і покладіть відбиті шматки м’яса в один шар.
  7. Зверху викладіть обсмажену цибулю з грибами.
  8. Помідор вимити, обсушити й наріжте дрібними кубиками. Розкладіть наверх обсмажених грибів з цибулею.
  9. Поставте форму в гарячу духовку і запікайте при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин.
  10. Вийміть форму з м’ясом і розкришіть зверху сир.
  11. Поставте свинину в духовку ще на 5-10 хвилин.
  12. Вийміть форму з м’ясом з духовки й дайте постояти 10 хвилин. Свинина, запечена в духовці з грибами, помідорами й сиром, готова. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смажена свинина з кунжутом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close