Другі стравиКухні світуСтрави з м'яса

Свинина з овочами по азіатськи

В холодну погоду хочеться смачно і ситно їсти й бажано гаряченького. Свинина з овочами найоптимальніше блюдо, і смачно і ситно й овочів багато. Нехай вас не лякає велика кількість складових, воно дуже швидко готується. На гарнір, за бажанням, рис або картоплю, але через те, що в назві “по азіатськи” рис логічніше.

Інгредієнти:

Основне:

  • Свинина 300 грамів

Маринад:

  • Соус соєвий 50 мілілітрів
  • Перець чилі 1 штука
  • Тертий імбир 1 чайна ложка
  • Олія кунжутна 1 столова ложка

Овочі:

  • Морква 300 грамів
  • Цибуля червона солодка 2 штуки
  • Перець болгарський 2 штуки
  • Часник 2 зубчики

Заливка:

  • Крохмаль картопляний 1 столова ложка
  • Вода 100 мілілітрів
  • Рисовий оцет 1 столова ложка
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Рис 1 стакан

Приготування:

  1. М’ясо промити, всі складові маринаду перемішати (не забудьте перець чилі очистити від зерняток і порізати). М’ясо нарізати шматочками довільно, і замаринувати хвилин на тридцять.
  2. Овочі можна нарізати як душа забажає, але вже якщо слідувати традиції, то соломкою.
  3. Промариноване м’ясо обсмажити на розігрітій сковороді, на соняшниковій олії, разом з часником, десь дві-три хвилини.
  4. Надіслати в сковороду овочі, скропити соєвим соусом і рисовим оцтом, заправити сіллю, цукром, і смажити постійно помішуючи ще хвилини півтори.
  5. Крохмаль розвести у воді й тоненькою цівкою ввести в блюдо (постійно помішуючи) готуємо ще одну хвилину.
  6. На гарнір відварити рис. Овочі вийдуть хрусткими, а м’ясо м’яким. Хочете що б і овочі були м’якими, протушкуйте їх до додавання крохмалю.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close