Свинина в маринаді з соєвого соусу

Дуже простий і шалено смачний рецепт свинини! Мінімум інгредієнтів і мінімум вашого часу – хіба це не те, що найчастіше шукають господині в рецептах? До того ж за цим рецептом свинина виходить дуже ніжна, а соєвий соус надає такий неповторний смак і аромат, що потреба в додаванні солі й спецій попросту відпадає!
Інгредієнти:
- Свинина 600 грамів
- Соєвий соус 250 мілілітрів
- Часник 6 зубчиків
- Кунжутне насіння 2 щіпки
- Цибуля зелена 1 пучок
Приготування:
- Промиваємо шматок свинини. Нарізаємо невеликими квадратиками й складаємо в глибоку тарілку / миску / чашу.
- Потім готуємо маринад, рецепт якого дуже простий. Змішуємо соєвий соус і порубаний часник. Заливаємо наше м’ясо і ставимо в холодильник на 15-30 хвилин. Я зазвичай ставлю на 20, м’ясо добре просочується, але і не встигає стати сильно соленим. Ні в якому разі не можна залишати м’ясо (будь то свинина, або курка, або індичка) в соєвому соусі на годину і більше! М’ясо виходить дуже солоним!
- В цей час включаємо духовку на розігрів. Я зазвичай включаю на 200 градусів, по-перше, дуже швидко готуватися, по-друге, саме за цим рецептом у свинини утворюється смачна скоринка! Покриваємо деко фольгою або папером і, після закінчення часу, викладаємо нашу свинину, саме викладаємо! А не виливаємо все разом з соусом. Десь в середині готування дістанемо свинину і поллємо соусом для утворення скоринки.
- Запікаємо свинину 30-40 хвилин при 200 градусах. При подачі на стіл, за бажанням, посипаємо кунжутом і свіжою цибулькою або будь-якою іншою зеленню, яка у вас є в холодильнику. Як гарнір до такої свинині добре підійде рис або булгур.
Смачного!