Свинячі ребра барбекю по-канзаськи

Американське місто Канзас-Сіті вважається столицею барбекю. Відомий він не тільки величезною кількістю барбекю-ресторанів і проведенням найбільших барбекю фестивалів і змагань, а й особливою технікою смаження м’яса на вугіллі. Барбекю по-канзаськи відрізняється довгим, протягом декількох годин, копченням м’яса на грилі. Більш того, при смаженні м’ясо постійно змащується спеціальним солодко-гострим соусом, теж названим на честь міста Канзас-Сіті. Приготуйте свинячі ребра барбекю по-канзаськи й насолодитеся смаком і ароматом справжнього американського барбекю.
Час: 4 години
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
Реберця:
- 2 свинячих ребра, по 1,3 кілограма кожен
- Соус для барбекю Канзас-Сіті
Суміш для натирання:
- Коричневого цукру 2 стакани
- Гірчичного порошку 0,5 стакана
- Каєннського перцю 1 столова ложка
- Копченої паприки 1 столова ложка
- Часникового порошку 1 столова ложка
- Цибулевого порошку 1 столова ложка
- Солі 1 столова ложка
- Меленого чорного перцю 2 чайні ложки
Соус для барбекю Канзас-Сіті:
- Рослинної олії 2 столові ложки
- 1 невелика цибулина, дрібно нарізана кубиками
- Води 3 стакани
- Томатної пасти 1 стакана (350 грамів)
- Коричневого цукру 0,5 стакана
- Яблучного оцту 2/3 стакана
- Меляса 1/4 стакана
- Каєннського перцю 0,5 чайної ложки
- Копченої паприки 1/4 чайної ложки
- Солі 1 чайна ложка
- Меленого чорного перцю 1 чайна ложка
Приготування:
- Сухий маринад: зніміть з ребер сполучну плівку. У невеликій мисці змішайте коричневий цукор, суху гірчицю, каєннський перець, паприку, часниковий порошок, цибулевий порошок, сіль і перець. Втирайте суміш в ребра і залиште маринуватися мінімум на 1 годину або на ніч.
- Покладіть ребра на розігрітий гриль м’ясистою стороною поруч з помірно гарячим вугіллям з температурою жари приблизно 110 ° С. При непрямому жарі м’ясо буде повільно коптитися, поступово стаючи м’якше. Готуйте протягом 1 години. Потім кожні півгодини перевертайте ребра і змащуйте їх соусом для барбекю Канзас-Сіті. Смажте до м’якості протягом 3 – 4 годин.
- Якщо готуєте свинячі ребра в духовці, на деко поставте решітку. Намажте ребра соусом Канзас-Сіті та накрийте алюмінієвою фольгою. Поставте ребра в розігріту до 175 ° С духовку і запікайте протягом 2,5 – 3 годин, поливаючи соусом кожні 30 хвилин. За 30 хвилин до кінця приготування зніміть фольгу і запікайте до м’якості.
- Соус для барбекю Канзас-Сіті. У невеликому сотейнику на помірно сильному вогні нагрівайте олію і висипте цибулю. Смажте до напівпрозорості. У великій мисці змішайте решту інгредієнтів. Вилийте суміш у сотейник і тушкуйте протягом 30 – 45 хвилин. Використовуйте соус для поливання свинячих ребер.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Баранина тушкована в мультиварці