Другі стравиСтрави з м'яса

Свинячі реберця в духовці під яблучно-медовою глазур’ю

Найсмачніший рецепт свинячих ребер — мариновані з гірчицею і прянощами реберця, запечені в духовці під яблучно-медовою глазур’ю з часником, соєвим соусом і соусом ткемалі. Це нереально смачно! Обов’язково спробуйте і переконайтеся самі! Мій улюблений рецепт реберець.

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі 1 кілограм
  • Гірчиця (приправа) 1 чайна ложка
  • Олія рослинна 50 мілілітрів
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції для м’яса (перець солодкий сушений) за смаком
  • Паприка копчена мелена за смаком
  • Сіль за смаком

Для соусу-глазурі:

  • Яблуко 1 штука (150 грамів)
  • Часник 2 зубчики
  • Мед 3 чайні ложки (60 грамів)
  • Соєвий соус 40 мілілітрів
  • Соус ткемалі 50 мілілітрів
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Перець чорний мелений 1 щіпка

Приготування:

  1. Свинячі реберця (цілою стрічкою) поміщаємо в форму для запікання. Додаємо гірчицю, поливаємо м’ясо рослинною олією.
  2. Посипаємо свіжомеленим перцем, сіллю, сушеним солодким перцем і меленою копченою паприкою. Акуратно розтираємо маринад по м’ясу і даємо реберцям постояти 15 хвилин.
  3. Потім накриваємо форму фольгою і відправляємо свинячі реберця в духовку запікатися при 200 градусах протягом 1 години.
  4. Готуємо соус-глазур для реберець. Для цього яблуко очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Зубчики часнику очищаємо і дрібно нарізаємо.
  5. У маленькому сотейнику обсмажуємо яблуко з додаванням вершкового масла на повільному вогні протягом 4 хвилин.
  6. Додаємо мед, перемішуємо.
  7. Перебиваємо яблуко з медом за допомогою Картоплем’ялки.
  8. Додаємо нарізаний часник, соєвий соус, мелений перець і соус ткемалі. Ретельно перемішуємо. Тушкуємо соус на середньому вогні 5-7 хвилин.
  9. Через годину після початку запікання реберець дістаємо їх з духовки й зливаємо з форми жир, що виділився. Покриваємо свинину приготовленим соусом-глазур’ю.
  10. Запікаємо м’ясо в духовці ще 45 хвилин при 175 градусах, але вже без фольги.
  11. Запечені свинячі реберця готові.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Корейка на кістці в цибульно-лимонному маринаді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close