Свинячі реберця в духовці під яблучно-медовою глазур’ю

Найсмачніший рецепт свинячих ребер — мариновані з гірчицею і прянощами реберця, запечені в духовці під яблучно-медовою глазур’ю з часником, соєвим соусом і соусом ткемалі. Це нереально смачно! Обов’язково спробуйте і переконайтеся самі! Мій улюблений рецепт реберець.
Інгредієнти:
- Ребра свинячі 1 кілограм
- Гірчиця (приправа) 1 чайна ложка
- Олія рослинна 50 мілілітрів
- Перець чорний мелений за смаком
- Спеції для м’яса (перець солодкий сушений) за смаком
- Паприка копчена мелена за смаком
- Сіль за смаком
Для соусу-глазурі:
- Яблуко 1 штука (150 грамів)
- Часник 2 зубчики
- Мед 3 чайні ложки (60 грамів)
- Соєвий соус 40 мілілітрів
- Соус ткемалі 50 мілілітрів
- Масло вершкове 50 грамів
- Перець чорний мелений 1 щіпка
Приготування:
- Свинячі реберця (цілою стрічкою) поміщаємо в форму для запікання. Додаємо гірчицю, поливаємо м’ясо рослинною олією.
- Посипаємо свіжомеленим перцем, сіллю, сушеним солодким перцем і меленою копченою паприкою. Акуратно розтираємо маринад по м’ясу і даємо реберцям постояти 15 хвилин.
- Потім накриваємо форму фольгою і відправляємо свинячі реберця в духовку запікатися при 200 градусах протягом 1 години.
- Готуємо соус-глазур для реберець. Для цього яблуко очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Зубчики часнику очищаємо і дрібно нарізаємо.
- У маленькому сотейнику обсмажуємо яблуко з додаванням вершкового масла на повільному вогні протягом 4 хвилин.
- Додаємо мед, перемішуємо.
- Перебиваємо яблуко з медом за допомогою Картоплем’ялки.
- Додаємо нарізаний часник, соєвий соус, мелений перець і соус ткемалі. Ретельно перемішуємо. Тушкуємо соус на середньому вогні 5-7 хвилин.
- Через годину після початку запікання реберець дістаємо їх з духовки й зливаємо з форми жир, що виділився. Покриваємо свинину приготовленим соусом-глазур’ю.
- Запікаємо м’ясо в духовці ще 45 хвилин при 175 градусах, але вже без фольги.
- Запечені свинячі реберця готові.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Корейка на кістці в цибульно-лимонному маринаді