Свиняча вирізка на грилі з персиками

Свинина прекрасно поєднується з соковитими фруктами. Наприклад, з персиком. Свиняча вирізка, приготована на грилі, виходить надзвичайно смачною. Розмарин робить блюдо ще більш ароматним, а гірчиця – пікантним. Крім того, поєднання гірчиці та персика і цукру робить це блюдо особливим і неповторним.
Час: 40 хвилин
Складність: легко
Порцій: 2
Інгредієнти:
- Дві очищені від жил свинячі вирізки по 450 грамів
- 3 нарізаних часточками стиглих персиків
- Сухого білого вина 1/2 стакана
- Коричневого цукру 1/3 стакана
- Лимон 1 штука
- Гірчиці в зернах 2 чайні ложки
- Нарізаного розмарину 1/4 чайної ложки або 2 маленькі гілочки
Приготування:
- Розпаліть гриль до максимуму. Обсушити свинину і приправити сіллю і перцем. Злегка змастіть олією гриль, потім обсмажте, повертаючи, свинину протягом 10 хвилин, до появи відмітин від гриля.
- Тим часом, змішайте в сотейнику персики, вино, коричневий цукор і 1/2 стакана води. Зріжте за допомогою овочевого ножа цедру лимона і додайте її в сотейник; вичавіть лимонний сік. Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, поки персики не стануть м’якими.
- Перекладіть їх у миску з допомогою шумівки. Додайте в рідину, що залишилась в сотейнику гірчицю, 1/2 чайної ложки солі й 1/4 чайної ложки перцю. Перелийте 1/3 стакана рідини в маленьку миску і перемішайте з нарізаним розмарином. Змастіть свинину і продовжуйте смажити її протягом 10-15 хвилин, поки термометр, поміщений в саму товсту частину м’яса, покаже температуру 60 ⁰С.
- Перекладіть м’ясо на обробну дошку. Тим часом, уварюйте рідину в сотейнику протягом 3 хвилин, до консистенції сиропу. Приберіть з вогню і приправте сіллю. Поверніть персики разом з гілочками розмарину в сотейник. Наріжте свинину і подавайте з персиками.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Хрустка яловичина по-тайськи