Фаршировані курячі ніжки з грибами

Готуй оригінальне блюдо на радість рідним і гостям!
Фаршировані ніжки з грибами – блюдо, яке підійде для подачі на стіл гостям. Але також його можна приготувати просто у вихідний, якщо хочеться порадувати близьких смачною і красивою їжею. Подавати ніжки можна як самостійно, так і доповнивши гарніром з відвареної картоплі або свіжими овочами. Добре подавати це блюдо з великою кількістю свіжої зелені.
Інгредієнти:
- Курячі ніжки 800 грамів
- Печериці 300 грамів
- Цибуля 200 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 40 мілілітрів
Для соусу:
- Печериці 100 грамів
- Вершки 200 мілілітрів
- Часник 2 зубчики
- Петрушка 20 грамів
Інгредієнти:
- Спочатку приготуємо ніжки, вимивши їх, обсушити рушником зайву вологу. Тепер стягуємо з ніжок шкіру, збираючи її в складки у хрящика. Відрізаємо кістку разом з м’ясом, залишаючи шматочок кістки зі шкірою. М’ясо знімаємо з кістки й нарізаємо на шматочки.
- Печериці (400 грамів) миємо, після чого ріжемо на середні шматочки. Чистимо і нарізаємо кубиками цибулю.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією на середньому вогні, викладаємо в неї цибулю і гриби. Обсмажуємо до золотистості цибулі. Четверту частину відкладаємо для соусу, решту додаємо до шматочків м’яса і перемішуємо. Насипаємо сіль, чорний мелений перець, знову перемішуємо.
- Повертаємося до шматочка кістки зі шкірою і начиняємо сумішшю м’яса і грибів. Викладаємо ніжки в форму для запікання, попередньо змастивши її невеликою кількістю рослинної олії. Ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
- Ближче до кінця запікання готуємо соус, для чого чистимо і пропускаємо через прес часник. Миємо, обсушуємо і дрібно рубаємо петрушку. Розігріваємо сковороду з рештою обсмажених грибів, викладаємо петрушку і часник, заливаємо вершками. Готуємо все разом, помішуючи, 5 хвилин.
- Подаємо ніжки разом з соусом.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі стегенця для романтичної вечері