Другі стравиСтрави з овочів

Запечена цвітна капуста з часником і сиром

Чудове, смачне і до смішного просте в приготуванні блюдо. Суцвіття цвітної капусти запікаються в духовці разом з подрібненим твердим сиром. Додавання ароматної оливкової олії робить цвітну капусту соковитіше, а часник надає їй пікантний смак!

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна 700 грамів (1 качан)
  • Сир твердий 100 грамів
  • Оливкова олія 2-3 столові ложки
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа

Для подачі:

  • Петрушка свіжа 5 грамів (2 гілочки)

Приготування:

  1. Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
  2. Цвітну капусту промийте, видаліть листочки й розберіть качан капусти на більш дрібні суцвіття, видаляючи великі стебла.
  3. У великій мисці з’єднайте оливкову олію, сіль, чорний мелений перець. Часник очистьте, натріть на дрібній тертці (або пропустіть через прес) і додайте в миску. Перемішайте.
  4. Натріть на крупній тертці 2/3 шматочка сиру, а шматочок, що залишився (1/3) відкладіть в сторону.
  5. Викладіть суцвіття цвітної капусти в миску з оливковою олією і прянощами, перемішайте. Додайте подрібнений сир і знову перемішайте вміст миски.
  6. Форму для запікання застеліть фольгою, викладіть суцвіття цвітної капусти з сиром і розрівняйте.
  7. Надішліть форму з капустою в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 40-45 хвилин, до готовності капусти. Під час запікання перемішуйте суцвіття кожні 15 хвилин.
  8. Сир, натріть на крупній тертці. В кінці запікання дістаньте форму з духовки й посипте цвітну капусту рівномірним шаром натертого сиру. На 1-2 хвилини поверніть форму в гарячу духовку, до розплавлення сиру.
  9. Запечена цвітна капуста з часником і сиром готова!
  10. Подавайте блюдо відразу ж після приготування. При подачі посипте блюдо подрібненими листочками петрушки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Гречка з фаршем, болгарським перцем і морквою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close