Запечена цвітна капуста з часником і сиром

Чудове, смачне і до смішного просте в приготуванні блюдо. Суцвіття цвітної капусти запікаються в духовці разом з подрібненим твердим сиром. Додавання ароматної оливкової олії робить цвітну капусту соковитіше, а часник надає їй пікантний смак!
Інгредієнти:
- Капуста цвітна 700 грамів (1 качан)
- Сир твердий 100 грамів
- Оливкова олія 2-3 столові ложки
- Часник 1 зубчик
- Сіль 0,5 чайної ложки
- Перець чорний мелений на кінчику ножа
Для подачі:
- Петрушка свіжа 5 грамів (2 гілочки)
Приготування:
- Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
- Цвітну капусту промийте, видаліть листочки й розберіть качан капусти на більш дрібні суцвіття, видаляючи великі стебла.
- У великій мисці з’єднайте оливкову олію, сіль, чорний мелений перець. Часник очистьте, натріть на дрібній тертці (або пропустіть через прес) і додайте в миску. Перемішайте.
- Натріть на крупній тертці 2/3 шматочка сиру, а шматочок, що залишився (1/3) відкладіть в сторону.
- Викладіть суцвіття цвітної капусти в миску з оливковою олією і прянощами, перемішайте. Додайте подрібнений сир і знову перемішайте вміст миски.
- Форму для запікання застеліть фольгою, викладіть суцвіття цвітної капусти з сиром і розрівняйте.
- Надішліть форму з капустою в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 40-45 хвилин, до готовності капусти. Під час запікання перемішуйте суцвіття кожні 15 хвилин.
- Сир, натріть на крупній тертці. В кінці запікання дістаньте форму з духовки й посипте цвітну капусту рівномірним шаром натертого сиру. На 1-2 хвилини поверніть форму в гарячу духовку, до розплавлення сиру.
- Запечена цвітна капуста з часником і сиром готова!
- Подавайте блюдо відразу ж після приготування. При подачі посипте блюдо подрібненими листочками петрушки.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Гречка з фаршем, болгарським перцем і морквою