Стейк з лосося з соусом хойсін

Ніжні стейки лосося, приготовані на грилі в гостро-солодкому глазуруванні з китайського соусу хойсін, апельсинового соку, соєвого соусу, кунжутної олії, меду і прянощів. Стейки подаються на свіжому листі шпинату.
Час: 35 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 4 стейки лосося (по 250 грамів), товщиною 2,5 см.
- Конопляної олії 1 столова ложка
- Подрібненого часнику 1 столова ложка
- Подрібненого імбиру 1 столова ложка
- Подрібненої зеленої цибулі 1 столова ложка
- Пластівців червоного перцю 1 столова ложка
- Апельсинового соку 1/2 стакана
- Соусу хойсін 1/2 стакана
- Соєвого соусу 3/4 стакана
- Меду 3 столові ложки
- Кунжутної олії 2 чайні ложки
- Рослинна олія для змащування
- Шпинату 3 стакани
Приготування:
- Розігрійте сотейник середнього розміру на середньому вогні. Додайте конопляну олію і пасеруйте часник, імбир і зелену цибулю до виділення аромату і м’якості. Додайте пластівці червоного перцю.
- Змішайте інгредієнти, що залишилися в окремій мисці й додайте в сотейник. Доведіть до слабкого кипіння і готуйте протягом 10 хвилин. Розігрійте гриль до помірно високої температури. Злегка посоліть і поперчіть стейки лосося. Змастіть гриль рослинною олією. Помістіть туди рибу на 4-5 хвилин.
- Переверніть рибу і змастіть соусом барбекю, продовжуйте обсмажувати ще 4-5 хвилин, вона повинна стати повністю непрозорою. Розділіть шпинат на 4 тарілки. Помістіть стейки лосося на шпинат дуже гарячими, щоб листя шпинату зів’яли.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Лосось в паперовому мішечку