Другі стравиКитайська кухняКухні світуСтрави з риби

Стейк з лосося з соусом хойсін

Ніжні стейки лосося, приготовані на грилі в гостро-солодкому глазуруванні з китайського соусу хойсін, апельсинового соку, соєвого соусу, кунжутної олії, меду і прянощів. Стейки подаються на свіжому листі шпинату.

Час: 35 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 4 стейки лосося (по 250 грамів), товщиною 2,5 см.
  • Конопляної олії 1 столова ложка
  • Подрібненого часнику 1 столова ложка
  • Подрібненого імбиру 1 столова ложка
  • Подрібненої зеленої цибулі 1 столова ложка
  • Пластівців червоного перцю 1 столова ложка
  • Апельсинового соку 1/2 стакана
  • Соусу хойсін 1/2 стакана
  • Соєвого соусу 3/4 стакана
  • Меду 3 столові ложки
  • Кунжутної олії 2 чайні ложки
  • Рослинна олія для змащування
  • Шпинату 3 стакани

Приготування:

  1. Розігрійте сотейник середнього розміру на середньому вогні. Додайте конопляну олію і пасеруйте часник, імбир і зелену цибулю до виділення аромату і м’якості. Додайте пластівці червоного перцю.
  2. Змішайте інгредієнти, що залишилися в окремій мисці й додайте в сотейник. Доведіть до слабкого кипіння і готуйте протягом 10 хвилин. Розігрійте гриль до помірно високої температури. Злегка посоліть і поперчіть стейки лосося. Змастіть гриль рослинною олією. Помістіть туди рибу на 4-5 хвилин.
  3. Переверніть рибу і змастіть соусом барбекю, продовжуйте обсмажувати ще 4-5 хвилин, вона повинна стати повністю непрозорою. Розділіть шпинат на 4 тарілки. Помістіть стейки лосося на шпинат дуже гарячими, щоб листя шпинату зів’яли.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Лосось в паперовому мішечку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close