Спагеті з зеленим горошком, сиром і волоськими горіхами

Це нескладне в приготуванні блюдо здивує вас своїм ніжним вершковим смаком, а зелений горошок і адигейський сир зроблять спагеті більш ситними! Особливий акцент — волоські горіхи, вони привнесуть нотку вишуканості.
Інгредієнти:
- Спагеті 200 грамів
- Горошок зелений (заморожений) 220 грамів
- Вершки (20%) 200 мілілітрів
- Сир адигейський 160 грамів
- Цибуля ріпчаста 230 грамів
- Часник 1-2 зубчики
- Чебрець сушений 1 чайна ложка
- Горіхи волоські 40 грамів
- Олія рослинна 2 столові ложки
- Сіль 1,5 чайної ложки
- Перець чорний мелений на кінчику ножа
Приготування:
- Цибулю і часник очистьте і наріжте дрібними кубиками. На сковорідці розігрійте рослинну олію, викладіть цибулю і часник, додайте чебрець і обсмажуйте на середньому вогні, помішуючи, до напівпрозорості цибулі.
- Додайте в сковороду зелений горошок. Помішуючи, обсмажте 2-3 хвилини.
- Влийте вершки й, періодично помішуючи, готуйте 5-6 хвилин.
- Додайте сіль і чорний мелений перець. Товкачем для картоплі потовчіть готовий соус до отримання неоднорідної консистенції.
- Розкришіть руками адигейський сир і додайте в сковороду.
- 1,5 л води доведіть до кипіння, додайте 1 чайну ложку солі. Викладіть спагеті в киплячу воду. Перемішайте, варіть спагеті відповідно до інструкції на упаковці.
- Частину відвару при приготуванні спагеті можна додати в соус, якщо хочете, щоб він був більш в’язким. Я додала близько 60-70 мілілітрів відвару.
- Готові спагеті відкиньте на друшляк і відразу ж додайте в сковороду до соусу. Перемішайте.
- Подавайте готові спагеті з зеленим горошком і сиром відразу ж після приготування. Волоські горіхи порубайте і додайте в кожну порцію спагеті.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Паста з часником і томатами