Спагеті з томатним соусом Маринара

Спагеті з томатним соусом Маринара – це дуже смачне, ароматне і вишукане блюдо. Соус Маринара робить будь-яку пасту не просто макаронами, а дійсно блюдом ресторанного рівня.
Соус Маринара готується з помідорів, часнику, солі й спецій. Помідори краще всього вибирати ароматні, солодкі й соковиті. У наших краях такі помідори можна купити тільки влітку. Абсолютно спокійно можна використовувати консервовані або перетерті томати. Плоди для них зібрані в сезон і дадуть прекрасний аромат вашій страві. Але абсолютно не варто використовувати просту томатну пасту. Томатна паста зробить ваші спагеті звичайними макаронами з кетчупом.
Інгредієнти:
- Спагеті 250 грамів
- Консервовані томати 400 грамів
- Сир пармезан 50 грамів
- Часник 4 зубчики
- Орегано 1 чайна ложка
- Базилік 1 чайна ложка
- Сіль 1 столова ложка
- Оливкова олія 3 столові ложки
- Цукор пісок 0,5 чайної ложки
- Оцет 1 чайна ложка
Приготування:
- Спочатку нарізати часник. Можна нарізати досить крупно.
Паралельно потрібно поставити грітися воду для спагеті й відварити їх до напівготовності. - На холодну сковорідку налити оливкову олію і висипати нарізаний часник. На повільному вогні прогріти олію з часником. Олію смачніше брати не рафіновану.
- Коли олія прогріється і навколо часнику почнуть утворюватися маленькі бульбашки, додати на сковороду томати, сіль і спеції. Під кришкою готувати поки соус не загусне. Час готування залежить від соковитості помідорів.
- Якщо будете використовувати свіжі томати, їх спочатку варто очистити й нарізати дрібно.
- В кінці приготування соус потрібно спробувати й довести до смаку, а потім зняти з вогню.
- Залежно від смаку соусу можна додати цукор і оцет. Якщо у вас солодкі помідори, то цукру можна не додавати. Оцет можна брати столовий 9%, яблучний або винний.
- До цього часу у вас вже повинні бути готові спагеті.
- Спагеті відкинути на друшляк, дати стекти воді й висипати їх на сковороду до соусу.
- Таку пасту найкраще їсти у свіжому вигляді, а зверху натерти трохи пармезану. Можна ще доповнити листком базиліка.
Спагеті з томатним соусом Маринара готові.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Лазанья з яловичим фаршем