Спагеті з соусом песто з фісташок і капусти кале

Капуста кале надає ситному песто насичену нотку і яскравий зелений колір. Рецепт розрахований на 1-1,5 стакана песто, який також поєднується з рибою, куркою, свининою чи стейками.
Час: 35 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 1 великий пучок (близько 450 грамів) листової капусти кале, видалити стебла і розірвати листя
- Цільнозернові спагеті 280 грамів
- Смажених солоних фісташок 2 столові ложки
- Часнику 1 зубчик, розчавити
- Свіжого листя петрушки 1 стакан
- Оливкової олії 1/4 стакана
- Тертого сиру пармезан 2 столові ложки
- Лимонного соку 1 столова ложка, плюс часточка лимона для подачі
Приготування:
- Закип’ятіть велику каструлю підсоленої води. Наповніть велику миску крижаною водою. Всипте в киплячу воду капусту кале, і готуйте, помішуючи, близько 2 хвилин – вона повинна прив’янути, але залишатися яскраво-зеленою.
- Шумівкою перекладіть капусту в крижану воду (киплячу воду не знімайте з вогню). Коли вона охолоне, добре обсушити, максимально вичавлюючи воду. Крупно порубати капусту.
- Засипте в киплячу воду спагеті й готуйте відповідно до інструкції на упаковці. Збережіть 1/2 стакана води після варіння, решту злийте. Поки варяться спагеті, добре подрібніть в кухонному комбайні фісташки й часник. Додайте капусту і петрушку і ретельно подрібніть.
- Не вимикаючи комбайн, вливайте рівним струменем оливкову олію. Додайте пармезан, лимонний сік, по 1/2 чайної ложки солі і перцю і запустіть змішування. Перемішайте спагеті з соусом песто; якщо блюдо здається сухим, додайте кілька ложок води, що залишилась після варіння.
Посоліть і поперчіть за смаком. Подавайте блюдо з лимонними часточками.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Спагеті з томатами черрі й куркою