ІталійськаГотуємо пастуДругі стравиКухні світу

Спагеті з соусом песто з фісташок і капусти кале

Капуста кале надає ситному песто насичену нотку і яскравий зелений колір. Рецепт розрахований на 1-1,5 стакана песто, який також поєднується з рибою, куркою, свининою чи стейками.

Час: 35 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 великий пучок (близько 450 грамів) листової капусти кале, видалити стебла і розірвати листя
  • Цільнозернові спагеті 280 грамів
  • Смажених солоних фісташок 2 столові ложки
  • Часнику 1 зубчик, розчавити
  • Свіжого листя петрушки 1 стакан
  • Оливкової олії 1/4 стакана
  • Тертого сиру пармезан 2 столові ложки
  • Лимонного соку 1 столова ложка, плюс часточка лимона для подачі

Приготування:

  1. Закип’ятіть велику каструлю підсоленої води. Наповніть велику миску крижаною водою. Всипте в киплячу воду капусту кале, і готуйте, помішуючи, близько 2 хвилин – вона повинна прив’янути, але залишатися яскраво-зеленою.
  2. Шумівкою перекладіть капусту в крижану воду (киплячу воду не знімайте з вогню). Коли вона охолоне, добре обсушити, максимально вичавлюючи воду. Крупно порубати капусту.
  3. Засипте в киплячу воду спагеті й готуйте відповідно до інструкції на упаковці. Збережіть 1/2 стакана води після варіння, решту злийте. Поки варяться спагеті, добре подрібніть в кухонному комбайні фісташки й часник. Додайте капусту і петрушку і ретельно подрібніть.
  4. Не вимикаючи комбайн, вливайте рівним струменем оливкову олію. Додайте пармезан, лимонний сік, по 1/2 чайної ложки солі і перцю і запустіть змішування. Перемішайте спагеті з соусом песто; якщо блюдо здається сухим, додайте кілька ложок води, що залишилась після варіння.
    Посоліть і поперчіть за смаком. Подавайте блюдо з лимонними часточками.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Спагеті з томатами черрі й куркою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close