Соковита курка в гострому маринаді

Цього разу будемо готувати соковиту курку в гострому маринаді, яку ми запекли цілою в духовці. Апетитна, рум’яна курка на столі — це завжди ефектно, красиво і смачно!
Особлива краса цього рецепта в тому, що він дуже простий. Так що, з приготуванням впорається будь-який новачок.
Інгредієнти:
- Курка 1,5 кілограми
- Кетчуп 3 столові ложки
- Соус барбекю 3 столові ложки
- Часник 10 зубчиків
- Мед 2 столові ложки
- Соєвий соус 3 столові ложки
- Сіль 1 столова ложка
- Чорний мелений перець 1 чайна ложка
- Імбир 50 грамів
- Лимонний сік 1 столова ложка
Приготування:
- Для приготування маринаду потрібно імбир натерти на дрібній тертці, а часник пропустити через прес.
- Часник і імбир з’єднати з кетчупом, соусом барбекю, медом, соєвим соусом, сіллю, перцем і лимонним соком. Все ретельно перемішати, це і буде наш маринад.
- Курку обмазати маринадом і відправити в холод мінімум на годину.
- Курку перенести на деко і відправити в духовку.
- Запікати курку при температурі 180 °C з розрахунку 1 година на 1 кг м’яса. Відповідно: курку вагою 1,5 кг запікаємо 1 годину 30 хвилин.
Курка готова!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Куряча печінка з яйцем по-румунськи