Другі стравиСтрави з риби

Смугастий окунь на грилі по-марокканськи

Страви марокканської кухні завжди рясніють зеленню, спеціями й приправами, завдяки чому їх смак виходять теплим, яскравим і незабутнім. Щоб надати соковитому окуню східного колориту, підсмажте його на грилі, так він краще збереже свої соки й щільну текстуру, і полийте ароматною гострою заправкою з солодкими цитрусовими нотками. Для цього змішайте апельсиновий концентрат з медом і додайте пекучу пасту харіса, яку використовують повсюдно в Північній Африці при приготуванні страв та закусок.

Інгредієнти:

  • Смугастого окуня, зі шкірою 4 штуки філе (по 180 грамів)
  • Свіжовичавленого апельсинового соку 3 стакани
  • Гілочка свіжого чебрецю
  • Меду 1 столова ложка
  • Харіса за смаком
  • Рослинна олія
  • Сушені чорні оливки, кісточки видаліть, оливки крупно нарубайте
  • Солоні чорні оливки, кісточки видаліть
  • Крупно нарізаної петрушки

Приготування:

  1. У невелику каструлю налийте апельсиновий сік і покладіть гілочку чебрецю. На помірному вогні доведіть до кипіння. Варіть, поки сік не випарується на половину і не перетвориться в сироп. Процідіть в миску і додайте мед і харісу за смаком.
  2. Розпаліть гриль до середнього жару.
  3. Змастіть філе олією з обох сторін, посоліть і поперчіть за смаком. Смажте по 4 хвилини з кожного боку до готовності й появи підсмажених відмітин від решітки.
  4. Перекладіть рибу на блюдо, збризніть соусом і посипте оливками й петрушкою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рибні котлети з минтая з морквою та цибулею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close