Другі стравиСтрави з риби

Смажений лосось з зеленим соусом чилі і салатом фрізе

Смачний і поживний лосось не потребує зайвої реклами. Багато господинь вже давно освоїли з ним величезну кількість оригінальних страв. Хочемо поділитися з вами ще одним рецептом.

Смажений лосось з зеленим соусом чилі порадує швидким процесом приготування і здивує своїми незвичайними смаковими поєднаннями. Навіть байдуже налаштованих до риби людей неможливо відірвати від настільки смачної страви.

Інгредієнти:

  • Філе лосося (нерки) 4 штуки
  • Зелений чилійський соус 1 пачка
  • Салат фрізе 2 пучка
  • Червона цибуля ¼ штуки
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Лайм 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Мікрогрін 40 грамів

Приготування:

  1. Наповнити велику широку миску льодом і холодною водою. Занурити в неї салат фрізе і ретельно промити його від піску і бруду. Залишити салат в крижаній воді на 10-15 хвилин, в цей час зайнятися підготовкою інших інгредієнтів.
  2. Філе риби промити під водою, після чого гарненько висушити паперовими серветками. Приправити лосося з обох сторін спеціями: сіллю і меленим чорним перцем за смаком.
  3. Підготувати сковороду для обсмажування риби. Скропити її оливковою олією і поставити розігріватися. Обсмажити рибне філе до утворення рум’яної скоринки протягом 5-6 хвилин.
  4. Щоб шкіра лосося не скручувалась, в перші хвилини приготування, її краще придавити лопаткою.
    Як тільки м’ясо риби стане злегка прозорим в центрі, можна вважати процедуру обсмажування завершеною. На відміну від інших видів лосося нерка висушується швидше. Тому ні в якому разі не можна її перетримувати на сковороді.
  5. Перенести лосось на тарілку, покриту паперовою серветкою і залишити його на кілька хвилин.
    Взяти презентаційну тарілку. За допомогою столової ложки викласти на край посуду соус чилі. Рівномірно розтягнути соус по тарілці у вигляді дуги.
  6. Витягнути з миски з льодом салат фрізе. Обірвати його листя і порвати на дрібні шматочки. Покласти салат в салатницю. Нарізати півкільцями червону цибулю і змішати його з салатом. Скропити масу соком лайма, приправити сіллю і меленим чорним перцем.
  7. В презентаційну тарілку поверх соусу чілі розподілити салат з червоною цибулею. Зверху на нього викласти обсмажене філе лосося, хрусткою скоринкою вгору. Прикрасити блюдо мікрогріном і часточками лайма.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тріска в рукаві запечена в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close