Смажені стейки з баклажанів з салатом

Один з оригінальних, смачних і корисних способів вжити баклажани – приготувати з них «стейки» з інгредієнтами цього салату. Крім того, блюдо підходить для тих, хто не їсть м’яса. Порошок чилі в поєднанні з баклажаном робить смак особливим. Таким літнім салатом захочеться не тільки поласувати самому, але і пригостити ним друзів і рідних.
Час: 20 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6
Інгредієнти:
- 2 баклажани
- Фети 250 грамів, нарізаної кубиками
- 4 томати сорту «рома», нарізаних кубиками
- 1 огірок, очищений від насіння і нарізаний кубиками
- Свіжої петрушки 1 стакан, посіченої
- 1 лимон, розрізаний навпіл
- Щіпка порошку чилі
- Щіпка солі
- Щіпка меленого чорного перцю
- Оливкова олія, щоб полити баклажани
Приготування:
- Нагрійте сковороду-гриль на середньому вогні.
- Розріжте обидва баклажани уздовж на три товстих «стейка». Трохи полийте оливковою олією, посипте порошком чилі, сіллю і перцем.
- Смажте «стейки» з баклажана до тих пір, поки вони не розм’якнуть і на них не з’являться відмітини від сковороди-гриль (приблизно по 4 хвилини з кожного боку).
- Перемістіть «стейки» з баклажана на окремі сервірувальні тарілки, посипте сиром фета, помідорами, огірками й посіченою петрушкою. Зверху видавіть сік лимона. Подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Баклажани, фаршировані фаршем з яловичини