Другі стравиСтрави з овочів

Смажені баклажани в клярі

Дуже популярна закуска в літній сезон – смажені баклажани в клярі. Ніжний і густий кляр на основі яйця, молока і муки з додаванням зелені рівномірно обволікає кружечки баклажанів, не стікає з них і при обсмажуванні виходить золотистим. Баклажани в клярі готуються швидко й однаково смачні як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Інгредієнти:

  • Баклажан 1 штука (200 грамів)
  • Борошно 3 столові ложки
  • Молоко 40 мілілітрів
  • Яйце 1 штука
  • Петрушка свіжа 5-6 гілочок (7 грамів)
  • Паприка солодка мелена 2-3 щіпки
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Олія рослинна (для смаження) 4-5 столових ложок (70 мілілітрів)

Приготування:

  1. Спочатку приготуйте кляр.
  2. Для цього в глибокій мисці з’єднайте молоко і яйце.
  3. Віночком вимішайте яйце з молоком до отримання однорідної суміші.
  4. У яєчно-молочну суміш всипте борошно, сіль, чорний мелений перець і мелену паприку.
  5. Віночком вимішайте до отримання однорідного тіста, по консистенції схожого на жирну сметану. Кляр готовий.
  6. Петрушку промийте і дрібно порубати ножем.
  7. Додайте петрушку в кляр.
  8. Ретельно перемішайте.
  9. Баклажан вимийте, витріть насухо й обріжте краї. Розріжте баклажан на кружечки товщиною приблизно пів сантиметра.
  10. У сковороді на середньому вогні розігрійте рослинну олію.
  11. По черзі занурюйте кружечки баклажана в кляр з усіх боків (для цього зручно використовувати дерев’яний шампур або шпажку) і відразу викладайте в сковороду.
  12. Смажте баклажани в клярі на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку, до рум’яності.
  13. Таким же чином обсмажте всі кружечки баклажанів в клярі.
  14. За бажанням обсмажені баклажани можна ненадовго викладати на тарілку, застелену паперовими серветками, щоб вбралась зайва олія.
  15. Баклажани, смажені в клярі, готові. Подавайте їх до столу, за бажанням прикрасивши зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тушкована капуста з консервованою квасолею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close