Другі стравиСтрави з птиці

Смажене куряче філе в пікантному маринаді

Приготуємо курячу грудку в пікантному маринаді на сковороді – гриль. Курка виходить соковитою, навіть попри те, що готуємо філейну частину птиці. І все завдяки маринаду на основі апельсинового соку, соєвого соусу, часнику, імбиру і гірчиці. Він додає м’ясу птиці м’якість, цікавий смак і красивий колір.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 500 грамів (2 штуки)
  • Апельсин 150 грамів (0,5 штуки)
  • Соєвий соус 50 мілілітрів
  • Імбир 10 грамів
  • Часник 3 зубчики
  • Гірчиця зернова 1 столова ложка
  • Гвоздика (бутони) 2 штуки
  • Перець чорний мелений щіпка (на смак)
  • Олія рослинна 60-75 мілілітрів (4-5 столових ложок)

Приготування:

  1. З половини апельсина віджати сік – вийшло приблизно 120 мілілітрів.
  2. Додати до соку гірчицю в зернах, соєвий соус і рослинну олію (2 столові ложки).
  3. Імбир і часник очистити, промити, дрібно нарізати й викласти до решти інгредієнтів в миску.
  4. Туди ж додати чорний перець і гвоздику, перемішати все.
  5. Куряче філе викласти в маринад, перемішати, щоб маринад покрив грудку з усіх боків. Поставити в холодильник на 60 хвилин.
  6. Через деякий час розігріти сковороду-гриль, змастити (2-3 столові ложки) олією, викласти філе і смажити на тихому вогні 7-9 хвилин.
  7. Потім перевернути філе на іншу сторону і смажити 8-9 хвилин, до готовності (при проколюванні повинен виділятися прозорий сік). За бажанням готову обсмажену грудку можна додатково обернути харчовою фольгою і залишити на 15 хвилин відпочити.
  8. Смажене куряче філе в пікантному маринаді (на сковороді – гриль) готове.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляні зрази з курячою печінкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close