Другі стравиСтрави з риби

Скумбрія, запечена в духовці у фользі

Простий рецепт смачної й ароматної скумбрії, запеченої у фользі в духовці. Скибочки запашного лимона і пікантної цибулі зроблять рибу дивовижною, а сметана з приправою подарує апетитну рум’яну кірочку. Відмінне блюдо на будь-який стіл!

Скумбрію для запікання беремо свіжоморожену, цибулю і лимон — середнього розміру. Жирність сметани (в моєму випадку 20%) значення не має. Можна змастити рибку навіть кефіром. Приправу для риби беріть будь-яку, яка вам подобається. Кількість солі й перцю — за смаком.

Як запекти скумбрію в духовці смачно? Дотримуйтесь покрокового рецепта і включайте фантазію — результат не розчарує. Якщо немає фольги, не біда: зробіть підкладку з пергаментного паперу (деко залишиться чистим). Сміливо експериментуйте!

Інгредієнти:

  • Скумбрія 2 штуки
  • Лимон 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сметана 1 столова ложка
  • Приправа для риби 1 чайна ложка
  • Кухонна сіль 2 щіпки
  • Перець чорний мелений 2 щіпки

Приготування:

  1. Відразу включаємо грітися духовку (200 градусів). Обробляємо рибу (у мене 2 великі тушки, загальною вагою 1 кілограм). Свіжоморожену залишаємо на ніч в холодильнику (щоб відтанула), потім відрізаємо голову і хвіст. По черевцю робимо неглибокий поздовжній надріз і акуратно виймаємо нутрощі. До слова, легше і зручніше за все потрошити трохи підморожену скумбрію, тоді кишки витягуються одним шматком, а не розмазуються по внутрішній стороні тушки.
  2. Промиваємо оброблені тушки скумбрії під струменем холодної проточної води, ретельно видаляючи чорну внутрішню плівку (вона може дати гіркоту) і згустки запеченої крові вздовж хребта. Потім за допомогою паперових серветок або рушника насухо витираємо рибину, нарізаємо впоперек на 4-5 порційних шматочків.
  3. Беремо два відрізи (за кількістю рибин) харчової фольги й кладемо на деко або в форму для запікання. Робимо бортики.
  4. Перекладаємо підготовлені шматочки риби.
  5. Столову ложку сметани змішуємо з чайною ложкою улюбленої приправи для риби. Злегка солимо і перчимо кожен шматочок, а потім обмазуємо ароматним соусом. Всередині й зовні.
  6. Очищену цибулину і лимон (потримайте в окропі буквально хвилину, щоб потім витерти віск) нарізаємо кружечками.
  7. Закладаємо по скибочці лимона і цибулі між шматочками скумбрії. Якщо залишаться, покладіть їх прямо під рибку.
  8. Загинаємо бортики фольги так, щоб риб’ячий жир, який буде виділятися зі скумбрії в процесі запікання, не витік на деко. Та й взагалі, гарна подача — це завжди важливо (на мій погляд).
  9. Готуємо скумбрію з цибулею і лимоном у фользі в попередньо прогрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин, після чого даємо ще зарум’яниться хвилин 10-15 при 180 градусах. Час приготування риби буде залежати від особливостей вашої духовки.
  10. Подаємо запечену скумбрію прямо в фользі або без неї, переклавши на блюдо, в гарячому вигляді. Можна з гарніром на ваш вибір (рис, картопляне пюре або тушковані / запечені овочі). Завдяки лимону скумбрія виходить дуже ароматною, а цибуля вбирає в себе його кислинку — дуже смачно.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смажена скумбрія

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close