Другі стравиСтрави з риби

Швидкий пиріг з рибних консервів

Рум’яний і смачний рибний пиріг – ідеальний обід або вечеря!
Подавайте його зі сметаною або густим йогуртом, кетчупом або майонезом, свіжою зеленню. Пиріг смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Приготування:

  • Рибні консерви 240 грамів
  • Курячі яйця 3 штуки
  • Пшеничне борошно 260 грамів
  • Вершкове масло 80 грамів
  • Зелена цибуля 10 грамів

Приготування:

  1. Підготуйте продукти. У рецепті використовується форма діаметром 20 см. Рибні консерви можуть бути будь-якими, починаючи від м’яса горбуші й закінчуючи кількою в томатному соусі. У рецепті використовується сардина в олії.
  2. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі так, щоб воно не закипіло. Це ж можна зробити й на сковороді.
  3. У глибокій місткості збити 2 курячих яйця з сіллю за смаком, залишаючи найбільше з них для начинки. Зробити це можна як виделкою, так і віночком, міксером.
  4. Влити розтоплене вершкове масло і всипати просіяне пшеничне борошно вищого сорту. Якщо топлене масло занадто гаряче, то дати йому охолонути, інакше при додаванні в яєчну масу остання згорнеться.
    Акуратно все перемішати, замісити туге, пластичне пісочне тісто й обмотати його харчовою плівкою або викласти в пакет, помістити в холодильник на 15-20 хвилин. Тісто обов’язково накривати плівкою, щоб його поверхня не підсохла!
  5. Розкрити банку рибних консервів, вилити рідину разом з олією. Викласти вміст в глибоку місткість, вбити туди ж куряче яйце. Промити зелену цибулю, подрібнити й додати в місткість. Пом’яти рибну масу в пюре, перемішати з іншими інгредієнтами. Солити не потрібно, тому, що рибні консерви найчастіше містять дуже багато солі в складі.
  6. Витягти пісочне тісто з холодильника, викласти в форму і сформувати основу, заходячи на борти. Намагатися зробити шар якомога тонше, щоб страва швидше приготувалася.
  7. Влити начинку в середину, розрівняти виделкою або силіконовою лопаткою рівномірно. Прогріти духовку до 180 С, помістити в неї форму і запекти пиріг протягом 30-35 хвилин до рум’яної скоринки.
  8. Готовий пиріг вийняти з духовки, а потім з форми. Обов’язково дати охолонути, тому, що гаряча випічка буде не різатися, а рватися. Подати блюдо до столу.
  9. Нарізати швидкий пиріг з консервами на шматочки, особливо смачний він зі сметаною або густим класичним йогуртом.

Швидкий пиріг з консервами – чудове ситне блюдо, створене буквально за 1 годину. Його можна взяти з собою на природу, на роботу, в поїздку, але тільки після охолодження, загорнувши у фольгу або пергаментний папір. За бажанням замість зеленої цибулі можна додати ріпчасту або цибулю-порей, нарізану півкільцями або кружечками, іншу свіжу зелень: кріп, петрушку.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Скумбрія в фользі з морквою і цибулею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close