Другі стравиШашлик

Шашлик з яловичини з кускусом

Шашлик з яловичини з кускусом – докладний рецепт приготування.

Час: 35 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • Оливкової олії 1/4 стакана й 1 столова ложка
  • Червоного винного оцту 1/4 стакана
  • Рубленого свіжого розмарину 2 чайні ложки
  • Діжонської гірчиці 1 чайна ложка
  • Сіль і мелений перець
  • Яловичої м’якоті 600 грамів, розрізати на 2,5 см шматки
  • Кускусу 1,5 стакана
  • Рубаної свіжої петрушки 2 столові ложки
  • 1 велика головка червоної цибулі, розрізати на 4 товстих скибочки
  • Помідор Сливка 4 штуки, розрізати навпіл

Приготування:

  1. Занурити 4 дерев’яних шампурів в воду на 20 хвилин. Змішати у великій чаші 1/4 стакана оливкової олії, оцет, розмарин, гірчицю, 1/2 чайної ложки солі, додати перець за смаком.
  2. Відлити 2 столові ложки маринаду для овочів, потім додати в чашу яловичину і перемішати з маринадом. Залишити м’ясо маринуватися при кімнатній температурі протягом 20 хвилин.
    Приготувати кускус, так як вказано на упаковці. Перемішати готовий кускус з 1 столовою ложкою оливкової олії, петрушкою, додати сіль і перець за смаком.
  3. Розігріти гриль – сковороду до високої температури. Нанизати м’ясо на шампури. Змішати в мисці цибулю, помідори й решту 2 столові ложки маринаду. Змастити сковороду оливковою олією, додати шашлик і скибочки цибулі. Обсмажити цибулю, з двох сторін протягом 4 – 6 хвилин, до золотистого кольору.
  4. Обсмажити шашлик, з усіх боків протягом 8 – 10 хвилин, м’ясо вийде середнього прожарення. Перекласти шашлик і цибулю на блюдо, посолити. Покласти на сковороду помідори порізаною стороною вниз, і смажити з двох сторін, приблизно 4 хвилини. Подавати шашлик з кускусом, помідорами й цибулею.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close