Шашлик з яловичини з кускусом

Шашлик з яловичини з кускусом – докладний рецепт приготування.
Час: 35 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- Оливкової олії 1/4 стакана й 1 столова ложка
- Червоного винного оцту 1/4 стакана
- Рубленого свіжого розмарину 2 чайні ложки
- Діжонської гірчиці 1 чайна ложка
- Сіль і мелений перець
- Яловичої м’якоті 600 грамів, розрізати на 2,5 см шматки
- Кускусу 1,5 стакана
- Рубаної свіжої петрушки 2 столові ложки
- 1 велика головка червоної цибулі, розрізати на 4 товстих скибочки
- Помідор Сливка 4 штуки, розрізати навпіл
Приготування:
- Занурити 4 дерев’яних шампурів в воду на 20 хвилин. Змішати у великій чаші 1/4 стакана оливкової олії, оцет, розмарин, гірчицю, 1/2 чайної ложки солі, додати перець за смаком.
- Відлити 2 столові ложки маринаду для овочів, потім додати в чашу яловичину і перемішати з маринадом. Залишити м’ясо маринуватися при кімнатній температурі протягом 20 хвилин.
Приготувати кускус, так як вказано на упаковці. Перемішати готовий кускус з 1 столовою ложкою оливкової олії, петрушкою, додати сіль і перець за смаком. - Розігріти гриль – сковороду до високої температури. Нанизати м’ясо на шампури. Змішати в мисці цибулю, помідори й решту 2 столові ложки маринаду. Змастити сковороду оливковою олією, додати шашлик і скибочки цибулі. Обсмажити цибулю, з двох сторін протягом 4 – 6 хвилин, до золотистого кольору.
- Обсмажити шашлик, з усіх боків протягом 8 – 10 хвилин, м’ясо вийде середнього прожарення. Перекласти шашлик і цибулю на блюдо, посолити. Покласти на сковороду помідори порізаною стороною вниз, і смажити з двох сторін, приблизно 4 хвилини. Подавати шашлик з кускусом, помідорами й цибулею.
Смачного!