Другі стравиШашлик

Шашлик з вирізки

Дізнайся тонкощі приготування смачного шашлику!
Шашлик з вирізки виходить нітрохи не гірше, ніж з інших частин тушки. М’ясо виходить соковите, м’яке, ніжне. Щоб не пересолити свинину, додавати сіль в маринад не рекомендується. Краще це робити безпосередньо під час смаження. Щоб уникнути пересушеного м’яса потрібно постаратися підготувати правильне вугілля. Воно повинно бути розпеченими до червоного, тоді шашлик смажиться не більше 7-10 хвилин і виходить соковитим і м’яким.

Інгредієнти:

  • Свиняча вирізка 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста 80 грамів
  • Майонез 50 грамів
  • Спеції сухі 20 грамів
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. М’ясо миємо під проточною водою, ретельно обсушуємо паперовими рушниками, нарізаємо на невеликі шматочки – так, щоб зручно було їсти. Після перекладаємо м’ясо в миску.
  2. Цибулю ріпчасту очищаємо від лушпиння, нарізаємо кільцями й відправляємо до м’яса.
  3. Слідом за цибулею додаємо до м’яса спеції й майонез, гарненько перемішуємо руками, злегка притискаємо, щоб цибуля пустила сік. Що стосується спецій, можна керуватися своїми смаковими уподобаннями або просто використовувати готову суміш спецій для шашлику.
  4. Накриваємо миску з м’ясом кришкою або харчовою плівкою, відправляємо в холодильник на шість годин. Найзручніше готувати з вечора і залишати м’ясо маринуватися на ніч.
  5. Після закінчення зазначеного часу нанизуємо м’ясо на шампури. Цибуля більше не знадобиться. Розміщуємо шампури над добре розжареним вугіллям, стежимо щоб не з’являлося полум’я, а при його появі відразу ж тушимо.
  6. Коли нижній шар підрум’яниться, солимо м’ясо, перевертаємо на інший бік і ще раз солимо. За умови досить гарячого вугілля готується шашлик приблизно 7-10 хвилин. Довше смажити свинину не рекомендується, щоб не пересушити м’ясо. Воно повинно залишитися соковитим і ніжним.
  7. Подаємо готовий шашлик з салатом зі свіжих овочів. Також буде смачно з овочами-гриль, але як варіант подавати можна просто зі свіжо нарізаною цибулею і великою кількістю зелені. Не забуваємо подати до шашлику смачний соус на свій смак, наприклад, гострий томатний відмінно поєднується зі смаженим над вугіллям м’ясом.

Їжте із задоволенням, пригощайте друзів! Приємного відпочинку на природі!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close